duminică, 2 noiembrie 2014

UNDER 16. Victorie la Galaţi, 66-25 cu Phoenix

Fetele au dominat lupta sub panouri
După un meci pe care l-au dominat încă din primul minut, jucătoarele alb-roşii au câştigat, duminică, la Galaţi, scor 66-25, partida cu formaţia Phoenix LPS din localitate, întâlnire care a contat pentru etapa a patra a Campionatului Naţional feminin Under 16, seria preliminară C. În urma acestui succes, echipa BC Star Pro Basketball Academy şi-a consolidat locul al doilea în grupă, la egalitate de puncte cu CSŞ Ploieşti, însă bucureştencele au avantajul coşaverajului. Lider a rămas CSU Braşov cu un total de opt puncte.

Alexandra Ghiţă, Sarah Dumitrescu şi Oana Dima, excelent servite de Ruxandra Mihai, au făcut ca tabela să indice 10-0 pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy după numai 120 de secunde de la primul angajament. Timpul de odihnă solicitat de gazde nu a adus prea multă claritate pentru Phoenix LPS Galaţi, astfel că Maria Lăcău a punctat pentru 26-1 la finele sfertului de debut. Până la pauza mare, gruparea din Capitală a continuat să-şi impună ritmul, practicând un foarte bun joc colectiv, lucru care s-a cunoscut şi în teren, diferenţa fiind de 31 de puncte, scor 40-9. După reluare, oaspetele au mai redus din ritm şi s-au relaxat prea devreme, astfel că formaţia de lângă Dunăre a finalizat uneori destul de uşor şi ecartul nu a fost unul prea mare în final, alb-roşiile câştigând disputa cu 66-25.

Galerie foto Componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au câştigat numeroase mingi la recuperare, atât în atac cât şi în apărare. Jucătoarele alb-roşii au finalizat atât de la distanţă cât şi de la semidistanţă. Câteva imagini puteţi vedea accesând acest link...

Diana Şuşnea a ratat destul de mult de la linia de aruncări libere, acolo de unde a fructificat doar una din cele opt încercări de care a beneficiat. De altfel, la acest capitol, bucureştencele nu au prins o zi tocmai fastă, cu un procent de numai 28 de unităţi, echivalentul a şapte puncte 25 posibile. Gazdele au fost penalizate cu 19 greşeli personale cu nouă mai multe decât componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy. Ruxandra Mihai şi-a ajutat excelent colegele, şesarul formaţiei din Capitală bifând opt pase decisive şi cinci intercepţii la care a mai adăugat şi trei recuperări. Cristina Grigore şi Alexandra Ghiţă au revenit în lot, acestea fiind la primele prezenţe în actualul sezon competiţional, din cauza unor recidive la accidentări mai vechi, însă ambele au fost recuperate pentru acest meci.

Sarah Dumitrescu a contribuit cu 23 de puncte la succesul alb-roşiilor, în timp ce Ruxandra Mihai a mai adăugat alte 11, cele două sportive având, împreună, cu opt puncte mai mult decât au marcat toate jucătoarele de la Phoenix LPS Galaţi. Alexandra Ghiţă a terminat cu opt puncte iar Diana Şuşnea şi Roxana Agachi şi-au împărţit, în mod egal, 14 puncte la care mai adăugăm şase puncte realizate de Maria Lăcău. Oana Dima şi Ana Stănescu au închis lista coşurilor oaspetelor cu câte o acţiune finalizată în dreptul fiecăreia. Etapa viitoare, duminică, 9 noiembrie, echipa BC Star Pro Basketball Academy va evolua pe teren propriu în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti, ambele grupări având, în acest moment, acelaşi număr de puncte, şapte, însă BC Star are de partea sa avantajul coşaverajului, la general.

În urmă cu o etapă, echipa BC Star Pro Basketball Academy a pierdut, acasă, meciul cu liderul seriei preliminare C, formaţia CSU Braşov. Detalii aici...

Niciun comentariu: