miercuri, 8 octombrie 2014

PRESEZON. S-au încheiat meciurile de verificare

Credit foto: Alina Cojocaru
Lotul feminin sub 16 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a încheiat disputele din presezon cu un bilanţ negativ, o singură victorie din patru partide programate de conducerea tehnică a alb-roşiilor. Ultimul meci a avut loc pe teren propriu, duminică, atunci când fetele pregătite de Valentin Bâlă şi coordonate de Igor Georgiev au cedat, scor 32-42, în faţa formaţiei Under 18 a ACS Champions Bucureşti. De la gazde nu au evoluat Georgiana Ifrim şi Ilinca Păun, încă nerefăcute.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Cu Alexandra Ghiţă acuzând dureri la gleznă, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au avut de suferit în spaţiul de trei secunde, acolo unde adversarele au cules mingi importante pe care le-au valorificat sub panou. Amfitrioanele au avut, la un moment dat, avantaj pe tabela de marcaj, scor 25-21, însă formaţia ACS Champions a revenit, a egalat şi a întors avantajul în favoarea sa. Tehnicienii ambelor grupări au folosit toate sportivele pe care le-au avut la dispoziţie pentru această întâlnire de verificare, lucru care explică şi problemele care au apărut, de multe ori, la finalizare. Faţă de precedentele jocuri din presezon, gazdele au fost mai atente în faza defensivă şi au arătat mai multă preocupare pentru apărare. Cu toate acestea, la final, oponentele s-au impus greu cu scorul de 42-32.

Statistică În primele două meciuri din presezon, disputate tot pe teren propriu, echipa BC Star Pro Basketball Academy a pierdut partidele de verificate pe care le-a disputat contra formaţiilor CSŞ Alexandria şi ACS Champions Bucureşti. Detalii despre aceste jocuri puteţi citi aici...

Oana Dima, Sarah Dumitrescu, Diana Şuşnea şi Maria Lăcău au arătat că sunt într-o evidentă creştere de formă în timp ce Ruxandra Mihai şi Roxana Agachi au fost şi ele printre remarcatele din tabăra echipei BC Star Pro Basketball Academy, ultima contribuind cu recuperări importante pentru alb-roşii. Deşi au fost folosite mai mult, Denisa Ţurcan şi Antonia Alexe au evoluat sub posibilităţi, prima cu un plus în faza defensivă, în timp ce Ana Stănescu a încercat să facă faţă unei partide destul de încrâncenate. Chiar dacă nu a fost complet refăcută, Alexandra Ghiţă a plusat cu puncte de sub panou şi a încercat să se lupte de la egal la egal cu adversarele sale. Ilinca Păun a intrat pentru o scurtă perioadă pe teren, însă nu a putut să fie folosită decât maximum două minute din cauza unor dureri la genunchi.

În luna septembrie, jucătoarele alb-roşii au disputat patru partide în presezon, toate cu formaţii mai mari ca vârstă, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy bifând doar un singur succes. Pentru prima etapă din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 16, rundă care va avea loc duminică, 12 octombrie, în deplasare, cu ACS Champions 2 Bucureşti, antrenorii Valentin Bâlă şi Igor Georgiev nu vor putea să le folosească pe Georgiana Ifrim şi pe Alexandra Ghiţă, ambele fiind în perioada de recuperare, prima urmând să revină la pregătire după zece zile. Pentru întâlnirea de debut de la junioare doi vor fi folosite două componente de la lotul feminin sub 14 ani, cel mai probabil Maria Marin şi Lavinia Dinu, ambele fiind printre remarcatele din întâlnirea cu Dan Dacian, de sâmbătă.

Singura victorie pe care echipa BC Star Pro Basketball Academy a obţinut-o în presezon a fost cea din faţa formaţiei CSŞ 2 Bucureşti. Detalii aici...

Niciun comentariu: