joi, 12 iunie 2014

UNDER 14. Locul patru în România, la feminin!

Bucuria fetelor a fost una firească
După un sezon deosebit de dificil, în care au existat destul probleme de natură medicală, jucătoarele alb-roşii au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul fixat la debutul actualei stagiuni, acela de a ajunge în primele patru echipe din România la categoria de vârstă rezervată sprortivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Mai mult, fetele pregătite de Valentin Bâlă au fost chiar la un pas să nu fie prezente la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, însă Ana Stănescu şi Daria Chiper au făcut posibil acest lucru.

VEDEŢI STATISTICA BC STAR

După un sezon lung şi epuizant, echipa Baschet Club Star şi-a câştigat dreptul de a fi prezentă la ultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 14, însă, cu două zile înainte de partida de debut, lotul alb-roşiilor a numărat doar opt sportive, insuficiente pentru a evolua într-o partidă. Regulamentul forului de specialitate prevede prezenţa a minimum zece componente pe foaia de arbitraj, în caz contrar acordându-se forfait. Cum Ioana Săndulescu a renunţat la practicarea acestei discipline iar Maria Topîrceanu şi Maria Stratulat nu au făcut deplasarea din motive şcolare, a apărut şi o problemă medicală: Livia Mariea a fost suspectă de bronho-pneumonie. În aceste condiţii, Ana Stănescu şi Daria Chiper, legitimate chiar cu două zile înainte de turneul de la Constanţa, au salvat BC Star.

Video Pentru a putea vedea toate partidele pe care echipa Baschet Club Star le-a disputat la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, competiţie care a avut loc în perioada 3-8 iunie la Constanţa, accesaţi acest link... Fetele au avut programate cinci jocuri.

Faza finală nu a început prea bine pentru echipa Baschet Club Star deoarece fetele pregătite de Valentin Bâlă au cedat, surprinzător, în prima zi, meciul cu CSŞ Ploieşti, scor 42-51, făcând destul de dificilă prezenţa în semifinale, mai ales că formaţia LPS Arad a învins gruparea din Capitală cu scorul de 66-37. În ultima zi din faza seriilor, jucătoarele alb-roşii au reintrat în calculele pentru medalii, însă doar dacă ar fi învins la un minimum de 17 puncte formaţia CSŞ Târgovişte. Acest lucru s-a întâmplat, bucureştencele impunându-se cu 67-45, la capătul unei dispute pe care Ruxandra Mihai şi colegele sale au gestionat-o perfect. În semifinale, Baschet Club Star şi Galactica Cluj au oferit un spectacol superb, la capătul căruia ardelencele au triumfat cu 59-54, însă ambele team-uri au avut şansa unui loc în finală.

În meciul pentru medalia de bronz, componentele echipei Baschet Club Star au resimţit oboseala unui turneul în care şi accidentările şi-au făcut simţită prezenţa. Chiar dacă au încercat să rămână cât mai aproape de adversare, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au câştigat întâlnirea, scor 36-51, însă au încheiat Campionatul Naţional feminin Under 14 pe locul patru în ţară. Performanţa jucătoarelor alb-roşii este una deosebită, în condiţiile în care au avut un lot restrâns din care s-au remarcat Oana Dima, Roxana Mihai, Alexandra Ghiţă, Ruxandra Mihai, Georgiana Ifrim, Livia Mariea, Denisa Ţurcan, Lavinia Dinu şi Amalia Cranta plus Ana Stănescu şi Daria Chiper, două fete care au ajutat enorm echipa. Maria Topîrceanu, Maria Stratulat şi Ioana Săndulescu au evoluat şi ele în acest sezon la Star.

În turneul semifinal, echipa Baschet Club Star a câştigat şase din cele zece partide disputate, clasându-se pe locul trei în grupă, poziţie care i-a asigurat prezenţa în ultimul act. Detalii aici...

Rezultatele echipei Baschet Club Star, în 2014, le puteţi vedea aici...

Niciun comentariu: