luni, 16 iunie 2014

MINIBASCHET. Victorie cu Laguna, scor 31-16

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a câştigat, duminică, scor 31-16, meciul cu formaţia Laguna 1 Bucureşti, rezultat care clasează lotul pregătit de Valentin Bâlă şi de Orlando Butilică pe locul cinci în cadrul Campionatului Municipal masculin de Minibaschet, după campioana Laguna 2 Bucureşti, CS 4Sports, Dan Dacian şi BC Slam. Jucătorii alb-roşii au reuşit, în finalul sezonului, să-şi depăşească obiectivul fixat la debutul actualei stagiuni, locurile 7-10 în Bucureşti şi să ajungă în primele 32 de cluburi din România la Liga Naţională.

Până la turneul semifinal al Campionatului Municipal masculin de Minibaschet, jucătorii alb-roşii au avut evoluţii oscilante, alternând victoriile spectaculoase cu eşecuri surprinzătoare. Chiar dacă a obţinut la mare luptă calificarea din fazele superioare, debutând apoi cu stângul în penultimul act, echipa Baschet Club Star a revenit şi a bifat patru partide câştigate din cinci disputate, rezultat care aduce băieţilor pregătiţi de Valentin Bâlă şi de Orlando Butilică dreptul de a se lupta de la egal la egal cu cele mai galonate formaţii din ţară la categoria de vârstă rezervată sportivilor născuţi în anii 2002-2003 şi mai mici. Jucătorii alb-roşii vor pleca, în perioada 6-12 iulie, la Liga Naţională de la Craiova, acolo unde vor evolua alături de team-uri precum "U" Mobitelco Cluj, Laguna, Dan Dacian, Slam, BC Mureş Târgu Mureş sau CSU Braşov.

Info Pentru a putea vedea noile modificări din cadrul Regulamentului Jocului de Minibaschet, dar şi modul în care acestea trebuiesc aplicate, accesaţi acest link. Începând din acest sezon vor fi introduse puncte care până acum nu au făcut parte din ceriţele pentru Under 12.

Matei Toader şi Vlad Bălăşoiu au marcat, de la linia de pedeapsă, primele patru puncte pentru echipa Baschet Club Star, în meciul cu formaţia Laguna 1 Bucureşti. Cele două grupări au mers cap la cap în prima perioadă, după zece minute tabela indicând egalitate: 8-8. A urmat un interval mai slab al alb-roşiilor, în care adversarii au punctat pe greşelile comise de băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă şi de Orlando Butilică, la jumătatea întâlnirii oponenţii având un avans de o posesie, scor 13-11. După reluare, Răzvan Minculescu şi Daniel Adam au adus patru puncte importante iar Eduard Harabagiu a interceptat o minge pe care a trimis-o către Matei Toader, ultimul finalizând pentru 19-14. Până la final, componenţii echipei Baschet Club Star şi-au impus, mai greu, ritmul însă au învins cu scorul de 31-16.

Răzvan Minculescu şi Matei Toader au fost principalii marcatori ai echipei Baschet Club Star, primul cu 11 iar al doilea cu câte zece puncte. Eduard Harabagiu a căpătat mai multă încredere în forţele proprii iar acest lucru s-a văzut şi în evoluţia sa, el bifând şase puncte, cinci intercepţii şi patru pase decisive. Daniel Adam nu a prins o partidă prea bună, înscriind doar trei puncte la care am mai adăugat aruncarea liberă transformată de Vlad Bălăşoiu. Partida s-a desfăşurat în aer liber, duminică, în baza "Sport Arena" din Capitală. După 20 de minute de la primul angajament, disputa a fost întreruptă de ploaie şi a fost contunuată în sală, acolo unde alb-roşii au părut să controleze mai bine ritmul de joc, însă au şi fost dezavantajaţi de faptul că terenul nu a fost unul la dimensiuni apropiate de cerinţele FIBA.

În acest sezon, la categoria de vârstă rezervată sportivilor născuţi în anii 2002-2003, lotul echipei Baschet Club Star a depăşit rezultatul de acum noi ani, din stagiunea 2011-2012. Detalii aici...

Niciun comentariu: