duminică, 2 februarie 2014

VIDEO. Coş de generic reuşit de Ruxandra Mihai

Ruxandra Mihai a uimit asistenţa
În ultima secundă a primului sfert din cadrul meciului dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti, disputat de alb-roşii în deplasare, Ruxandra Mihai a înscris un coş de senzaţie din spatele liniei de la centrul terenului. În acel moment scorul era egal, 22-22, iar reuşita căpitanului grupării din Capitală a făcut ca tabela să indice 24-22 pentru bucureştence deoarece, la categoria Under 14, coşul din spatele liniei de 6,75 metri este validat tot cu două puncte. Partida s-a încheiat cu victoria Baschet Club Star.

VEDEŢI AICI FILMAREA

Ruxandra Mihai a avut o evoluţie de excepţie în meciul de la Ploieşti, acolo unde echipa Baschet Club Star s-a impus cu scorul de 85-62, la capătul unei dispute deosebit de echilibrate în prima sa parte. Căpitanul alb-roşiilor a bifat 21 de puncte, şapte pase decisive şi opt intercepţii în partida cu formaţia prahoveană, întâlnire care a contat pentru etapa a saptea a seriei I de calificare din cadrul Capionatului Naţional feminin Under 14. Sportiva a marcat zece puncte în primul sfert, ultima reuşită fiind, de altfel, şi cea din spatele liniei de la centrul terenului. Ruxandra Mihai a adăugat alte şase puncte în cea de-a treia perioadă şi încă cinci puncte în ultimele zece minute. Fără îndoială, coşul realizat de componenta BC Star este cel mai spectaculos din acest sezon, până în această fază a întrecerii la Under 14.

Mulţumiri Filmarea cu reuşita Ruxandrei Mihai, din meciul de la Ploieşti, a fost posibilă prin amabilitatea firmei Geo MediaPro, cea care a pus la dispoziţie ultimele secunde ale partidei pe care echipa Baschet Club Star a disputat-o, sâmbătă, în localitatea prahoveană. 

După ce gazdele au stabilit egalitatea la 22, Georgiana Ifrim a repus mingea în joc spre Ruxandra Mihai, în momentul în care tabela a indicat încă trei secunde până la finalul primului sfert. Căpitanul alb-roşiilor a făcut trei driblinguri rapide, şi-a luat având chiar de pe linia de trei puncte şi a aruncat apoi mingea pe al doilea pas de săritură, chiar în momentul în care s-a auzit sirena. Balonul a intrat în coş iar arbitrii au validat reuşita, conform regulamentului de la Under 14, cu două puncte. "Am simţit că mingea va intra, după ce am aruncat. Reuşita le-o datorez colegelor mele care m-au încurajat tot timpul şi antrenorului nostru. Este cel mai frumos moment din viaţa mea de sportiv, de până acum, şi cu siguranţă nu am să-l uit", a declarat Ruxandra Mihai, vizibil emoţionată, pentru site-ul echipei BC Star.  

Ruxandra Mihai nu este singura jucătoare care şi-a trecut în cont o astfel de reuşită la categoria rezervată junioarelor trei. În urmă cu trei ani, Ioana Ghizilă, sportivă legitimată la CSŞ Ploieşti, a marcat un coş asemănător la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, tot la finalul sfertului, însă în cea de-a doua perioadă. Cam din aceeşi poziţie din care a finalizat Ruxandra Mihai a înscris şi Ghiţă Balmuş, component al formaţiei de seniori Steaua Bucureşti, tot după ce a efectuat două driblinguri şi a aruncat mingea pe al doilea pas, în săritură, pe finalul perioadei. Căpitanul alb-roşiilor a intrat într-un club select din care face parte şi Zoran Planinic, cel care a avut o realizare fenomenală într-un meci din Euroligă şi a care a decis învingătoarea printr-o execuţie de-a dreptul fenomenală.

În februarie 2009, meciul dintre echipele masculine Phoenix Galaţi şi BC 97 Bucureşti a fost decis de o aruncare din spatele liniei de centru, de un sportiv al primei formaţii. Detalii şi video vedeţi aici...

Niciun comentariu: