marți, 14 ianuarie 2014

UNDER 14. Meciul cu CSŞ Ploieşti s-a amânat

În tur, alb-roşiile au câştigat greu
La sfârşitul acestei săptămâni, duminică, 19 ianuarie 2014, echipa Baschet Club Star ar fi trebuit să dispute, la Ploieşti, meciul cu formaţia Clubului Sportiv Şcolar din localitate, partidă contând pentru etapa a şaptea a seriei I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14. La cererea gazdelor, care au şapte sportive inapte şi care nu pot fi recuperare până la ora de începere a acestui joc, întâlnirea va fi reprogramată pentru data de 1 februarie 2014, la ora 11.00. Cele două grupări au depus marţi, la FRB, acele pentru amânare.

Clubul din Ploieşti a fost cel care a cerut grupării din Capitală amânarea meciului deoarece formaţia din judeţul Prahova nu ar fi putut alinia, la această partidă, un număr minim de zece sportive. Potrivit Regulamentului, dacă există documentaţia necesară care să dovedească acest lucru, întâlnirea se va rejuca la o dată stabilită de comun acord între organizator şi echipa oaspete. Oficialii Baschet Club Star au propus ca disputa să aibă loc pe data de 1 februarie 2014, zi agreată şi de conducerea gazdelor. Documentele oficiale au fost trimise, marţi, către Federaţia Română de Baschet, urmând ca pe 19 ianuarie jucătoarele alb-roşii să vină la sală doar pentru antrenament sau pentru un joc de verificare. Pe 2 februarie, Baschet Club Star va evolua, acasă, tot la junioare trei, cu formaţia CSŞ Botoşani, într-un meci contând pentru etapa a noua.

Statistică În meciul tur, desfăşurat la Bucureşti, în noiembrie 2013, fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus destul de greu, cu 63-61, după prelungiri, în faţa formaţiei CSŞ Ploieşti. La finalul timpului regulamentar am consemnat egalitate perfectă, tabela indicând 54-54.

În acest sezon, echipele Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti s-au întâlnit de trei ori în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, de două ori în faza preliminară şi o singură dată în cea de calificare. Jucătoarele alb-roşii s-au impus, de fiecare dată, după partide deosebit de disputate. Pe 28 septembrie 2013, în turneul de sală, Ruxandra Mihai şi colegele sale au câştigat în sala grupării din judeţul Prahova cu scorul de 73-64, după ce, la pauză, gazdele au avut un avans de o posesie. A urmat apoi un nou turneu, de data aceasta în Capitală, organizat de ACS Champions, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au impus din nou, de data aceasta la o diferenţă de 13 puncte, scor 83-70. Pe 1 februarie, cele două team-uri vor reveni la Ploieşti, pentru un nou joc, din cadrul returului fazei de calificare.

După şase etape disputate în cadrul seriei I de calificare din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a acumulat cinci victorii din şase posibile şi se află pe poziţia a doua în clasamentul grupei, după Olimpia Bucureşti şi înaintea celor de la CSŞ Târgovişte, toate aceste trei grupări având acelaşi număr de puncte, 11, însă sunt departajate de coşaverajul din întâlnirile directe, acolo unde alb-roşiile au câştigat cu Olimpia şi au cedat în faţa formaţiei din Cetatea Chindiei. Pe poziţia a patra se află CSŞ Ploieşti, cu opt puncte, în timp ce Phoenix LPS Galaţi, cu şapte puncte, şi CSŞ Botoşani cu şase puncte, închid ierarhia acestei grupe. Indiferent de rezultatele din ultimele patru runde, Baschet Club Star este calificată, matematic, pentru faza semifinală.

În ultimul meci din cadrul seriei I de calificare contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a învins formaţia Phoenix LPS Galaţi. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: