miercuri, 22 ianuarie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Livia Mariea!

Livia Mariea e o jucătoare de bază
Născută pe 22 ianuarie 2000, Livia Mariea şi-a început ascensiunea în sportul de performanţă pe data de 30 octombrie 2010, atunci când a fost selecţionată în cadrul echipei Baschet Club Star. În ultimii trei ani, decarul alb-roşiilor nu a avut liber de ziua sa aniversară, acelaşi lucru întâmplându-se şi de această dată deoarece gruparea din Capitală are programat un antrenament. Miercuri, Livia a împlinit frumoasa vârstă de 14 ani şi a fost felicitată de familie, rude, colegii de clasă dar şi de prietenele şi echipierele sale de la Baschet Club Star.

Livia Mariea a ajuns în lotul echipei Baschet Club Star la o lună mai târziu după ce selecţia alb-roşiilor s-a încheiat. Calităţile sale fizice au recomandat-o, pentru început, la un antrenament de probă, acolo unde nu a dezamăgit şi a arătat, încă de pe 30 octombrie 2010, că se poate conta pe ea. A urmat, firesc, o perioadă de adaptare, după care a debutat, pe 28 noiembrie 2010, pentru lotul pregătit de Valentin Bâlă. În scurt timp, sportiva a prins formaţia de bază şi nu a mai cedat locul său până în prezent, deşi concurenţa este destul de mare, mai ales la categoria sub 15 ani, acolo unde gruparea din Capitală are o bancă mai lungă şi mai experimentată decât cea din Campionatul Naţional feminin Under 14. Livia este folosită constant chiar şi în partidele de la junioare doi, indiferent că este vorba de disputa pe municipiu şi nu despre cea naţională.

Info Livia a declarat că visul său este acela de a se vedea, alături de colegele sale, la televizor, într-un meci al Baschet Club Star. Este convinsă că acest lucru se va întâmpla, chiar dacă va fi nevoie să muncească foarte mulți ani pentru a reuși în ceea ce și-a propus.

Palmaresul sportivei a ajuns, de-a lungul anilor, unul destul de impresionant, dacă ţinem cont de faptul că Livia Mariea nu are decât trei ani şi trei luni de când a ales performanţa. După o primă medalie de argint cucerită la "Cupa Star", baschetbalista şi-a trecut în cont titlul suprem pe Bucureşti, în 2012, atunci când, alături de colegele sale, s-au impus de o manieră categorică în cadrul Campionatului Municipal feminin Under 12. A urmat, în vara aceluiaşi an, Liga Naţională de la Braşov, acolo de unde a venit acasă cu medalia de argint, fiind vicecampioană a României. Sezonul trecut a luat din nou argintul, la junioare trei, dar în Capitală, plus un bronz la aceeaşi categorie dar în 2011. La turneele finale de la Under 13 şi de la Under 14, disputate în 2013, Livia Mariea şi colegele sale au încheiat pe poziţiile cinci şi şase.

Munca sa a fost răsplătită în acest an printr-o selecţie în cadrul programului naţional "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de acces la loturile naţionale ale ţării noastre. Livia Mariea este de părere că poate ajunge sub tricolor dacă va munci mai mult şi va avea rezultate la echipa sa de club, acolo unde este convinsă că va mai cuceri şi alte medalii în viitor. Tocmai de aceea a ales ca de ziua sa să fie prezentă la antrenamente şi să se pregătească pentru meciurile care urmează în campionat. Conducerea, jucătoarele şi oficialii Baschet Club Star îi urează sărbătoritei de miercuri multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât pe plan personal cât şi în cel profesional, zâmbete şi bucurii şi cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu dar şi în cel al României. La mulţi ani, Livia! 

Dacă doriţi să faceţi parte din loturile echipei Baschet Club Star, indiferen de categorie, la feminin sau la masculin, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: