luni, 6 ianuarie 2014

PERFORMBASCHET. Fetele au fost la înălţime

Credit foto: Rozica Dimitriu
Sâmbătă şi duminică, şapte jucătoare alb-roşii au participat la prima acţiune din acest an din cadrul programului naţional Performbaschet, singurul criteriu de selecţie pentru reprezentativele ţării noastre. Ruxandra Mihai, Oana Dima, Georgiana Ifrim, Livia Mariea, Alexandra Marin au fost la înălţime şi au fost printre remarcatele tehnicienilor iar Lavinia Dinu a bifat prima sa prezenţă la o astfel de acţiune. Roxana Mihai s-a aflat şi ea în sală pentru a-şi face exerciţiile specifice de recuperare la genunchi.

Programul acestei acţiuni din cadrul Performbaschet a cuprins patru antrenamente, în perioada 4-5 ianuarie, două sâmbătă şi alte două duminică, şi s-a desfăşurat în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală. Cei trei tehnicieni care s-au ocupat de pregătirea specifică au avut la dispoziţie un lot de 22 de jucătoare din zona Bucureşti. Echipele Baschet Club Star, Olimpia, Raptors şi ACS Dan Dacian Sportul Studenţesc şi-au trimis sportivele reprezentative la selecţie. Au fost efectuate mai multe exerciţii şi relaţii de joc, accentul fiind pus pe corectarea tuturor elementelor pe care fetele le-au învăţat în acest interval. Fiecare şedinţă tehnico-tactică s-a încheiat cu un joc, fie că a fost vorba de trei contra trei, patru la patru sau clasicul cinci contra cinci. Duminică seară s-a încheiat prima acţiune Performbaschet din 2014.

Video La prima ședință de pregătire din cadrul programului național Performbaschet, din octombrie 2013, sportive născute în anii 2000-2001, echipa Baschet Club Star a avut șase jucătoare la selecție. Detalii despre desfăşurarea antrenamentelor de atunci puteţi citi aici...

Antrenamentele au fost coordonate, ca şi până acum, de Liliana Ciobanu, Cristina Măcărescu şi de Valentin Bâlă, fiecare tehnician având la dispoziţie cel puţin o şedinţă de pregătire, tocmai pentru ca jucătoarele prezente la această acţiune să aibă parte de o atenţie sporită. S-au lucrat exerciţii de dribling, pase şi de aruncări la coş, s-au învăţat elemente noi şi s-a pus accentul pe corectarea acestora plus aplicarea lucrurilor însuţite în relaţii şi în situaţii de joc, aşa cum s-a cerut pentru această primă acţiune a Performbaschet din 2014. Sâmbătă, fetele au avut prilejul să efectueze scurte partide de "trei contra trei" în timp ce duminică s-a pus accent pe relaţia "patru la patru" dar s-a efectuat şi un meci de verificare în şedinţa de seară, acolo unde sportivele au încercat să arate cât de mult au progresat.

Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin au fost printre cele mai combative jucătoare în timp ce Oana Dima a arătat că este într-o continuă creşetere de formă, acelaşi lucru fiind valabil şi în privinţa Liviei Mariea, chiar dacă decarul alb-roşiilor s-a accidentat uşor sâmbătă seară şi a fost menajat a doua zi. Georgiana Ifrim s-a luptat de la egal la egal cu cele mai experimentate sportive de la această categorie de vârstă acolo unde Lavinia Dinu a arătat că este la un nivel mai ridicat celui de la minibaschet. Roxana Mihai nu a putut sta departe de sală şi a fost prezentă şi ea la antrenamete pentru a-şi face exerciţiile de recuperare după accidentarea destul de severă de la genunchi. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au avut liber luni şi vor reveni la antrenamente marţi seară, conform programului obişnuit.

În februarie 2012 au fost selecţionate în programul Performbaschet primele jucătoare din actuala grupă Under 15 a BC Star. Detalii aici...

Niciun comentariu: