marți, 26 noiembrie 2013

RECORD. Trei jucătoare au intrat în topul BC Star

Oana Dima şi Alexandra Marin
Performanţele realizate de Alexandra Marin, Oana Dima şi Ruxandra Mihai le-au adus celor trei jucătoare alb-roşii prezenţe în topurile echipei Baschet Club Star la aproape toate rubricile statistice, puncte, pase decisive, recuperări şi intercepţii. Majoritatea acestor realizări deosebite au fost atinse la meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia, scor 83-82, partidă din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă au depăşit locul trei în ţară la această categorie.

CLASAMENT COŞGHETERI

Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin au fost, practic, de neoprit în meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti din cadrul etapei a treia a Campionatului Naţional feminin Under 14. Prima jucătoare a terminat cu o triple double, 30 de puncte, 16 pase decisive şi 11 intercepţii, în timp ce pivotul alb-roşiilor a bifat o linie statistică impresionantă cu un total de 42 de puncte, 21 de recuperări, cinci capace şi patru intercepţii. În urma acestor performanţe, Alexandra Marin a urcat până pe poziţia a treia în clasamentul all-time al coşgheterilor echipei Baschet Club Star şi se situează pe primul loc într-o ierarhie a mingilor câştigate pe recuperare. Ruxandra Mihai e lider atât la triple double, cu patru partide încheiate cu acest procedeu, cât şi la pase decisive, unde a depăşit-o pe Roxana Mihai.

Statistică Prima triple double din istoria echipei Baschet Club Star a fost realizată de Denisa Fitero, în sezonul competiţional 2010-2011, atunci când fosta jucătoare a alb-roşiilor a avut 45 de puncte, 15 recuperări şi 11 intercepţii, plus o pasă decisivă, în meciul cu CSŞ 4.

Cele 36 de puncte înscrise de Oana Dima în meciul cu formaţia CSŞ 4 Bucureşti, scor 89-19, din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei, care a contat pentru etapa a şaptea a competiţiei, au adus-o pe sportiva echipei Baschet Club Star în clasamentul celor mai bune marcatoare. Jucătoarea alb-roşiilor a intrat în această ierarhie pe poziţia a zecea, depăşind, cu un punct, realizarea Roxanei Mihai, care a avut 35 de puncte într-o partidă cu CSU Cuadripol Braşov. Statistica Oanei Dima a fost şi peste cea a altor două sportive, Denisa Fitero şi Alexandra Marin, ambele cu câte 34 de puncte, care şi-au pierdut locul în Top 10 în ceea ce priveşte punctele marcate doar în disputele respective, cele două fiind prezente însă pe locuri mai bune şi cu procentaje care vor fi cu greu doborâte în viitor. 

Clasamentul celor mai bune marcatoare din istoria echipei Baschet Club Star este deschis de Roxana Mihai cu o realizare senzaţională, componenta formaţiei pregătite de Valentin Bâlă înscriind 51 de puncte doar într-un singur meci. În această ierarhie mai intră Liliana Uşurelu şi Denisa Fitero, jucătoare care nu mai fac parte, în acest moment, din lotul alb-roşiilor. Alexandra Marin şi Oana Dima completează poziţiile fruntaşe cu realizări deosebite şi vor fi destul de greu de egalat în partidele următoare. Până pe 24 noiembrie 2013, 14 sportive au ocupat, prin prestaţiile sale, cele zece poziţii din Top 10 în ceea ce priveşte coşgheterii, însă, după această dată, doar cinci baschetbaliste au mai rămas în fruntea ierarhiei la puncte marcate într-un joc, trei dintre acestea având oricând şansa de a reveni.

Cea mai bună performanţă realizată de o jucătoare a echipei Baschet Club Star într-un meci programat în deplasare a fost stabilită de Liliana Uşurelu, într-o partidă disputată la Botoşani. Detalii puteţi citi aici...

Niciun comentariu: