joi, 31 octombrie 2013

UNDER 14. Grupă foarte dificilă pentru alb-roşii

Greul de abia acum începe pentru Star
După traseul perfect din fazele preliminare ale Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star va avea de disputat meciuri foarte grele în grupa I de calificare din cadrul competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici. Fetele pregătite de Valentin Bâlă vor avea faţă în faţă formaţii deosebit de puternice precum Olimpia Bucureşti, CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti, Phoenix LPS Galaţi şi CSŞ Botoşani. Primele patru clasate din serie acced în turneul semifinal la junioare trei.

Parcursul echipei Baschet Club Star în cea de-a doua fază a Campionatului Naţional feminin Under 14 este oarecum favorabil jucătoarelor alb-roşii deoarece acestea vor evolua în deplasare la formaţiile cotate cu şansa a doua în grupa I de calificare, respectiv Phoenix LPS Galaţi şi CSŞ Botoşani. În rest, fetele pregătite de Valentin Bâlă vor disputa pe propriul teren în etapele în care vor avea de întâlnit adversari precum CSŞ Ploieşti, Olimpia şi CSŞ Târgovişte. Teoretic, la finalul turului, dacă Ruxandra Mihai şi colegele sale vor aduna un minimum de trei victorii atunci, în cea de-a doua parte a rundelor premergătoare turneului semifinal, nu vor fi necesare decât două meciuri câştigate pentru accesul în penultimul act al competiţiei. Practic, un număr de cinci jocuri adjudecate din zece asigură prezenţa în runda următoare.

Statistică În faza preliminară a Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a câştigat toate meciurile disputate într-o serie din care au mai făcut parte formaţiile CSŞ Târgovişte, CSŞ Ploieşti, CSM Târgovişte şi ACS Champions. Detalii puteţi citi aici...

Primul adversar al alb-roşiilor în grupa I de calificare va fi formaţia Phoenix LPS Galaţi, grupare pe care Ruxandra Mihai şi colegele sale o vor întâlni pe data de 10 noiembrie, în deplasare. Din punct de vedere statistic, fetele pregătite de Valentin Bâlă ponesc cu prima şansă în această întâlnire, având o medie de 79,375 de puncte marcate pe meci, potrivit site-ului oficial al federaţiei de specialitate din ţara noastră, în timp ce adversarele au realizat 33,4 puncte pe joc. Recordul sportivelor din Galaţi, pe teren propriu, este de 71 de puncte într-o partidă, performanţă realizată în faţa celor de la CSŞ 4, în timp ce bucureştencele au un total maximum de 88 de puncte în deplasare, în faţa ACS Champions. După disputa cu Phoenix LPS, pe 17 noiembrie, Star va întâlni, acasă, pe CSŞ Ploieşti în primul derby al seriei.

După încheierea fazei preliminare a Campionatului Naţional feminin Under 14, echipele Baschet Club Star şi LPS Arad au cel mai mare număr de victorii consecutive, ambele grupări adunând câte opt meciuri adjudecate la rând, patru pe teren propriu şi patru în deplasare. Recordul de puncte marcate într-o partidă, în actuala ediţie a junioarelor trei s-a înregistrat la întâlnirea dintre Baschet Club Star şi CSŞ Ploieşti, acolo unde am consemnat un total de 153 de puncte înscrise, tabela indicând 83-70 pentru alb-roşii. Într-o ierarhie a punctelor realizate într-un joc, conform frbaschet.ro, fetele pregătite de Valentin Bâlă ocupă locul al treilea, cu o medie de 79,375, după CSŞ Sfântu Gheorghe şi CSM Moineşti, dar înaintea celor de la Olimpia, CSŞ Gheorgheni, CSŞ Târgovişte şi LPS Arad.

Pentru a putea vedea programul complet şi meciurile echipei Baschet Club Star în faza de calificare la Under 14, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: