luni, 30 septembrie 2013

UNDER 14. Star a rămas lider după primul turneu

Fetele s-au încurajat în fiecare meci
Componentele echipei Baschet Club Star au câştigat toate cele patru meciuri pe care le-au disputat în cadrul turneului de sală de la Ploieşti, din perioada 27-29 septembrie, din seria preliminară F a Campionatului Naţional feminin Under 14. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat maximum de puncte, opt, şi au fost urmate în clasament, în ordine, de formaţiile CSŞ Ploieşti, CSŞ Târgovişte, CSM Târgovişte şi ACS Champions. Următoarele partide din această fază a întrecerii sunt programate în intervalul 11-13 octombrie.

În urma rezultatelor pe care le-au înregistrat la Ploieşti, jucătoarele alb-roşii se află la o singură victorie de calificarea în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 14. Potrivit Regulamentului competiţiei, primele trei clasate din fiecare serie preliminară vor avea dreptul să evolueze în lupta pentru un loc în grupele semifinale. Cum ocupanta poziţiei a treia în seria preliminară F, formaţia CSŞ Târgovişte, şi-a împărţit partidele câştigate şi cele pierdute, cele două jocuri adjudecate în plus de Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi de colegele sale sunt, matematic, suficiente pentru a rezolva trecerea mai departe doar în cazul unui posbil succes şi chiar şi a trei înfrângeri. Acest lucru este posibil deoarece team-ul de pe locul patru, CSM Târgovişte, are trei puncte în spatele Baschet Club Star iar Champions nu a acumulat niciun succes.

Video Pentru a putea vedea un scurt montaj din meciurile disputate de jucătoarele alb-roşii la turneul de sală de la Ploieşti, de la finele săptămânii trecute, acolo unde au evoluat în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, accesaţi acest link...

Cel mai disputat meci al turneului de la Ploieşti a fost cel dintre gazdele de la Clubul Sportiv Şcolar şi formaţia CSŞ Târgovişte, partidă care s-a încheiat cu scorul de 69-63 în favoarea grupării prahovene. Echipa Baschet Club Star a început seria victoriilor în faţa team-ului CSŞ Târgovişte, scor 83-67, la capătul unei întâlniri mai echilibrate decât o arată diferenţa finală de pe tabelă, şi a continuat-o cu ACS Champions Bucureşti, acolo unde jucătoarele alb-roşii s-au impus cu scorul de 83-26. A urmat apoi derby-ul cu CSŞ Ploieşti, acolo unde învingătoarea s-a decis spre finalul timpului regulamentar, atunci când, pe rând, Roxana Mihai, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin şi Livia Mariea au punctat pentru 73-64. În ultimul joc din turneu, echipa BC Star a trecut şi de CSM Târgovişte cu scorul de 80-21.

În ceea ce priveşte statistica grupării din Capitală, după patru meciuri disputate în seria preliminară F din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star are o medie de 79,75 de puncte marcate pe joc şi 44,5 puncte primite, coşaverajul alb-roşiilor fiind unul foarte bun: 319 puncte înscrise şi 178 încasate, echivalentul unui coeficient de 1,792. Ioana Săndulescu a marcat primul coş din acţiune în acest sezon pentru alb-roşii în timp ce Ruxandra Mihai a realizat prima triplă. Roxana Mihai a deschis seria "dublelor" de la linia de "libere" şi conduce şi în ierarhia paselor decisive. Alexandra Marin este lider la double double, având o medie de 19,25 puncte şi 10,9 recuperări pe joc iar Roxana Mihai are, până acum, cele mai multe puncte marcate, 87 în patru meciuri disputate.

Pentru a putea vizualiza o galerie foto din meciurile disputate de echipa Baschet Club Star la Ploieşti, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: