sâmbătă, 1 iunie 2013

UNDER 12. BC Star a câştigat meciul cu Flame

Partida alb-roşiilor a avut loc în aer liber
Lotul masculin sub 12 ani al echipei Baschet Club Star a dispus, sâmbătă dimineaţă, scor 32-12, de formaţia Flame, într-un meci care s-a desfăşurat în baza sportivă "Sport Arena" din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Partida a contat pentru primă etapă din cadrul seriilor de calificare din cadrul Ligii Naţionale de minibaschet, competiţie care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 7-14 iulie. Din grupa alb-roşiilor mai fac parte BC Slam şi Dan Dacian 2, ambele din Capitală.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Adrian Cheeană a deschis scorul într-o întâlnire pe care băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au condus-o încă din primul minut, după care Răzvan Minculescu a majorat diferenţa la 3-0 în debutul primei perioade. După zece minute, echipa Baschet Club Star a avut un ecart minim în disputa cu formaţia Flame, scor 5-4. În sfertul al doilea, Ştefan Dima şi Matei Toader au combinat pentru toate cele cinci puncte realizate de alb-roşii în acest interval, pauza mare consemnând un avans de două posesii în favoarea componenţilor Baschet Club Star, tabela indicând 10-6. După reluare, Ştefan Dima, Matei Toader, Răzvan Minculescu, Georgian Harnagea şi David Iancu au dominat lupta sub panouri iar acest lucru s-a văzut şi în evoluţia ulterioară a scorului, 18-8 după 30 de minute şi 32-12 la finalul partidei de debut din Liga Naţională.

Info Liga Naţională de minibaschet va începe, oficial, pe data de 23 iunie şi se va desfăşura la Târgu Mureş, băieţii urmând să ia startul în această întrecere în ziua de 7 iulie, atunci când va începe perioada dedicată categoriei de vârstă sub 12 ani, sportivi născuţi în 2001-2002.

David Iancu, Matei Toader şi Ştefan Dima au combinat pentru un total de 18 puncte împărţite în mod egal în dimp ce Răzvan Minculescu şi Adrian Cheeană au bifat câte cinci puncte fiecare. Matei Şohan şi Georgian Harnagea şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor, cu câte un coş din acţiune, în timp ce, la intercepţie, Ştefan Dima a câştigat cinci posesii pe care jucătorii alb-roşii le-au finalizat de fiecare dată pe contraatac. Sub panouri, David Iancu şi Matei Toader au recuperat aproape de câte ori au avut ocazia, astfel că disputa a fost tranşată şi pe baza mingiilor adjudecate la urmărire sau a greşelilor neforţate. Băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au pierdut mai puţine atacuri decât adversarii acestora şi au avut un plus în faza defensivă, unde, în primele trei sferturi, s-a făcut diferenţa pe tabelă. 

Meciul dintre echipele Baschet Club Star şi Flame, scor 32-12, de sâmbătă dimineaţă, a fost primul din istoria confruntărilor directe dintre cele două grupări, indiferent de competiţie sau de categoria de vârstă. În aceeaşi serie cu jucătorii alb-roşii au mai fost repartizate formaţiile BC Slam şi Dan Dacian 2 Bucureşti. Calificările pentru Liga Naţională Under 12, la masculin, se desfăşoară în intervalul 1-2 iunie, pe terenurile în aer liber din baza "Sport Arena", din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti. Duminică, de la ora 13.00, Ştefan Dima şi colegii săi vor întâlni pe BC Slam iar de la ora 15.00 pe Dan Dacian 2 Bucureşti. În urma victoriei cu Flame, echipa Baschet Club Star are şanse mari să poată evolua în faza superioară a ierarhiei rezervată sportivilor născuţi în anii 2001-2002 şi chiar şi mai mici de vârstă. 

Pentru a putea urmări toate meciurile de calificare din faza pe Capitală din cadrul Ligii Naţionale Under 12 masculin, daţi click aici...

Niciun comentariu: