marți, 2 aprilie 2013

UNDER 13. Spre Dej, cu gândul la turneul final

Jucătoarele alb-roşii se vor deplasa, în perioada 5-7 aprilie, la Dej, acolo unde vor avea loc meciurile din cadrul turneului semifinal al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A, seria a doua. Astfel, primele 12 grupări din România se întrec la sfârşitul săptămânii pentru cele opt poziţii care vor desemna lupta la medalii în actuala ediţie a competiţiei rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au ca obiectiv una din primele patru poziţii ce asigură prezenţa în ultimul act.

De-a lungul acestui sezon, Ruxandra Mihai şi colegele sale au bifat 17 partide în Campionatul Naţional feminin Under 13, doar două dintre acestea fiind pierdute, cele contra formaţiei Olimpia Bucureşti, care au avut loc în faza preliminară. În rest, alb-roşiile au câştigat toate meciurile pe care le-au disputat şi au ajuns, aşa cum s-a anticipat, la turneul semifinal al acestei competiţii. Grupa din care fac parte jucătoarele echipei Baschet Club Star este una destul de echilibrată, acolo unde au fost repartizate CSU Cuadripol Braşov, medaliată cu bronz anul trecut la Liga Naţională, gazdele de la LAPI Dej, locul patru în aceeaşi întrecere, Olimpia Bucureşti, team care aspiră la o medalie, CSŞ Sfântu Gheorghe, echipă care se află în top 8 şi nu în cele din urmă CSM Moineşti, un club destul de incomod la categoria sub 13 ani.

Analiză Primele patru clasate în seria a doua din cadrul grupei valorice A contând pentru Campionatul Naţional feminin Under 13 se vor califica la turneul final al acestei competiţii. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au, teoretic, şansa să ajungă în top şi în anul 2013.

Pentru a putea spera la unul din cele opt locuri care asigură prezenţa la turneul final, jucătoarele alb-roşii trebuie să adune cel puţin trei victorii la semifinalul de la Dej, din perioada 5-7 aprilie. Seria în care au fost repartizate alb-roşiile nu este însă una facilă. Primele două runde pot fi chiar decisive pentru componentele echipei Baschet Club Star, acestea având, cel puţin din punct de vedere teoretic, prima şansă în întâlnirile cu formaţiile CSM Moineşti şi cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Fără sportivele de bază din sezonul trecut, atunci când a avut o colaborare cu Phoenix Constanţa, CSU Cuadripol Braşov pare un team mai uşor de abordat însă nu unul care să fie înfrânt uşor, ardelencele fiind mereu abonate la medalii. Nici LAPI Dej şi nici Olimpia nu sunt cluburi de care să se poată trece uşor, aşa că fiecare dispută este eşenţială iar orice punct poate fi de aur în clasamentul seriei.

Înainte de începerea turneului semifinal, conducerea tehnică a alb-roşiilor nu îşi ascunde obiectivul propus, acela de a intra în ultimul act, aşa cum a şi fost anunţat la debutul sezonului. Pregătirea meciurilor este şi aceasta problematică deoarece nu se pot efectua decât două antrenamente până la plecarea spre Dej. Un alt incovenient apare chiar în ziua deplasării, atunci când componentele echipei Baschet Club Star vor lua parte la o întrecere şcolară, astfel că plecarea către localitatea ardeleană se va face abia joi la prânz ceea ce va echivala cu o sosire spre seară, undeva în jurul orei 22.30. Lotul este compus din Oana Dima, Amalia Cranta, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Maria Stratulat, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Ingrid Paraschiv, Maria Topîrceanu şi Ioana Săndulescu.

Pentru a putea vedea componenţa celor două serii semifinale ale Campionatului Naţional feminin Under 13, daţi click aici...

Niciun comentariu: