luni, 22 aprilie 2013

UNDER 13. Serie foarte dificilă la turneul final

Jucătoarele alb-roşii au meciuri foarte grele
Federaţia de specialitate din ţara noastră a publicat, pe site-ul oficial, cele două grupe pentru turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, acolo unde s-au calificat cele mai bune opt echipe din România în acest sezon. Baschet Club Star le va avea ca adversare pe Olimpia Bucureşti, Galactica Cluj şi pe CSŞ 2 Ploieşti în seria a doua. Pentru a se califica în semifinalele competiţiei rezervate sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici, fetele pregătite de Valentin Bâlă au nevoie de cel puţin două victorii în grupa lor.

Potrivit datelor furnizate de frbaschet.ro, turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A, se va desfăşura în perioada 15-19 mai, într-o localitate care va fi anunţată ulterior, şedinţa tehnică urmând să aibă loc pe 14 mai, dată la care toate echipele trebuie să se afle în locul care va găzdui întrecerea. În prima serie au fost repartizate patru grupări, acestea fiind LPS Arad, LAPI Dej, Phoenix Constanţa şi CSU Cuadripol Braşov, în timp ce jucătoarele alb-roşii vor întâlni, în seria a doua, formaţiile Olimpia, Galactica Cluj şi CSŞ 2 Ploieşti. Primele două team-uri din fiecare grupă se vor califica în semifinale, în disputa pentru medalii. Poziţiile trei şi patru din ambele serii vor urma să-şi dispute jocurile de clasament, pentru locurile 5-8 în România.

Calificare Fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au pierdut niciun meci în cadrul turneului semifinal de la Dej, cele cinci victorii consecutive ale grupării din Capitală asigurând accesul la ultimul act al Campionatului Naţional feminin Under 13. Detalii puteţi citi aici...

Programul alb-roşiilor la turneul final este unul foarte dificil. Grupa în care a fost repartizată echipa Baschet Club Star este una deosebit de grea, toate cele trei partide din serie fiind deosebit de echilibrate, fără o favorită certă, chiar dacă fetele pregătite de Valentin Bâlă au, teoretic, prima şansă la victorie. Debutul în această fază va fi făcut în faţa sportivelor de la CSŞ 2 Ploieşti, formaţia prahoveană fiind considerată, de departe, revelaţia Campionatului Naţional feminin Under 13, după un traseu remarcabil în această competiţie. Etapa a doua programează disputa cu Galactica Cluj, ardelencele având un lot echilibrat şi foarte apropiat valoric, în timp ce ultima rundă le va aduce faţă în faţă pe Baschet Club Star şi pe Olimpia, ultima grupare dorind să urce, la finalul sezonului, pe podiumul de premiere.

Obiectivul echipei Baschet Club Star, pentru sezonul 2012-2013, la Campionatul Naţional feminin Under 13 a fost atins, fetele pregătite de Valentin Bâlă realizând calificarea la turneul final. Indiferent de locul ocupat la această competiţie, Oana Dima, Amalia Cranta, Ruxandra Mihai, Alexandra Marin, Maria Stratulat, Roxana Mihai, Livia Mariea, Georgiana Ifrim, Lavinia Dinu, Ingrid Paraschiv, Maria Topîrceanu şi Ioana Săndulescu au ajuns acolo unde şi-au propus la începutul acestei stagiuni, în primele opt cluburi din România la categoria de vârstă rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. Jucătoarele alb-roşii vor încerca, în această fază, să urce cât mai sus în ierarhie şi, dacă se poate, să ajungă şi în disputa pentru medalii, echivalentul unei performanţe superbe în acest an.

Înaintea turneului semifinal, acolo unde au realizat cinci victorii, jucătoarele alb-roşii au încheiat faza de calificare cu nouă meciuri câştigate la rând. Detalii aici...

Niciun comentariu: