vineri, 5 aprilie 2013

SEMIFINAL. Victorie şi cu Sfântu Gheorghe: 70-45

Roxana Mihai (la minge) a avut 14 puncte
Cele 22 de puncte şi 11 recuperări pe care şi le-a trecut în cont Alexandra Marin plus cele 19 puncte şi zece intercepţii ale Ruxandrei Mihai au făcut ca două jucătoare alb-roşii să încheie fiecare cu o double double partida de vineri seară, cu CSŞ Sfântu Gheorghe, scor 70-45 pentru echipa Baschet Club Star. Meciul a contat pentru etapa a doua a grupei valorice A, seria a doua, din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, întrecere care se desfăşoară la Dej.

VEDEŢI AICI STATISTICA

În urma acestui rezultat, echipa Baschet Club Star conduce, după două etape, în seria a doua semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A. Fetele pregătite de Valentin Bâlă au acumulat maximum de puncte, patru, la fel ca şi formaţiile Olimpia Bucureşti şi LAPI Dej. departajate, în această ordine, de coşaveraj. Poziţia a patra este ocupată de CSU Cuadripol Braşov, pe locul cinci se află CSŞ Sfântu Gheorghe în timp ce CSM Moineşti închide ierarhia, ultimele trei cluburi având fiecare câte două puncte. Pentru alb-roşii urmează, sâmbătă, o dispută foarte importantă pentru calificarea la turneul final, cea cu CSU Cuadripol Braşov. În cazul unei victorii, bucureştencele au asigurată, matematic, prezenţa în ultimul act, acolo unde vor ajunge cele mai bune opt team-uri din România la categoria sub 13 ani în acest sezon.

Statistică Cele mai bune 12 echipe din ţară participă, în perioada 5-7 aprilie, la partidele din cadrul celor două turnee semifinale ale Campionatului Naţional feminin Under 13. Din cele două grupe de şase formaţii primele patru din fiecare serie vor evolua la turneul final.

Oana Dima, de trei ori, Alexandra Marin şi Roxana Mihai au făcut ca tabela să indice 10-3 pentru alb-roşii după cinci minute de la primul angajament. Diferenţa a crecut până la finalul primei perioade, atunci când am consemnat scorul de 23-7 pentru echipa Baschet Club Star. Ecartul s-a micşorat însă până la opt puncte la pauza mare, 35-27 pentru gruparea din Capitală, pe fondul unor greşeli în defensivă de care adversarele au profitat şi au finalizat reducând din cele 16 puncte asigurate de fetele pregătite de Valentin Bâlă după zece minute. Cu un ritm net superior după pauză, trioul Alexandra Marin, Roxana Mihai şi Ruxandra Mihai a marcat coş după coş, profitând şi de recuperările ofensive, şapte la număr, venite, oarecum surprinzător, pe mâna Oanei Dima, excelentă în această fază a jocului.

Sfertul al treilea a consemnat un parţial de 22-10 pentru alb-roşii, echivalentul a 57-37 pe tabelă după 30 de minute. Distanţa dintre cele două formaţii a continuat să crească şi s-a închis la 70-45 după ce Ioana Săndulescu a marcat după o pasă primită de la Ruxandra Mihai iar Roxana Mihai a transformat una din cele două aruncări libere de care a beneficiat în ultimele secunde. Adversarele ar fi putut finaliza în ultima fază însă Ioana Săndulescu a salvat superb o minge pe care componentele grupării din judeţul Covasna ar fi putut să o fructifice. Chiar dacă s-au impus la 25 de puncte, fetele pregătite de Valentin Bâlă au ratat destul de mult, având un procentaj destul de slab la aruncările din acţiune, de doar 31%. Alexandra Marin şi Oana Dima au fost însă imbatabile în spaţiul de trei secunde.

În prima zi a turneului semifinal de la Dej, echipa Baschet Club Star a dispus de formaţia CSM Moineşti cu scorul de 78-27. Detalii aici...

Niciun comentariu: