sâmbătă, 6 aprilie 2013

SEMIFINAL. Star a învins şi pe LAPI Dej cu 64-50

Foto, arhivă: Fetele s-au impus sub panou
După ce au fost conduse la 17 puncte diferenţă, scor 3-20 în minutul opt, şi cu 9-24 după prima perioadă, jucătoarele alb-roşii au revenit senzaţional în meciul de sâmbătă seară cu formaţia LAPI Dej şi s-au impus cu 64-50 la capătul unei dispute în care am consemnat de patru ori egalitatea şi trei schimbări de lider pe tabelă. După patru etape disputate în turneul semifinal de la Dej, seria a doua, grupa valorică A, echipa Baschet Club Star se află pe primul loc cu maximum de puncte, opt.

VEDEŢI AICI STATISTICA

Alexandra Marin a avut 34 de unităţi la eficienţă cu un total de 17 puncte, 22 de recuperări, şase capace, două intercepţii şi doar două posesii pierdute, în timp ce Roxana Mihai a bifat 23 de puncte, opt recuperări, şase pase decisive şi nouă intercepţii potrivit statisticii oficiale de pe site-ul federaţiei de specialitate din ţara noastră. Ruxandra Mihai şi Georgiana Ifrim au combinat pentru 12 puncte împărţite în mod egal în timp ce Lavinia Dinu, Maria Topîrceanu şi Oana Dima au avut câte patru puncte fiecare. Chiar dacă nu au fost recuperate total după accidentări mai vechi sau recente, din timpul turneului, Roxana Mihai, Oana Dima, Alexandra Marin şi Ruxandra Mihai au fost de netrecut iar Maria Topîrceanu şi Lavinia Dinu au adus puncte deosebit de importante pentru alb-roşii, lucru care a contat pe final.

Info Echipa Baschet Club Star şi-a asigurat calificarea la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13 după victoria din etapa a treia, din faţa formaţiei CSU Cuadripol Braşov, scor 75-53, pentru fetele pregătite de Valentin Bâlă. Detalii despre partidă puteţi citi aici...

Meciul din reuniunea de sâmbătă seară, din cadrul turneului semifinal de la Dej, dintre echipele Baschet Club Star şi LAPI Dej, contând pentru seria a doua, a început foarte prost pentru alb-roşii care, deşi au marcat primele, au fost conduse cu 3-12, după cinci minute şi cu 3-20 după alte 180 de secunde. Ruxandra Mihai şi Alexandra Marin nu au găsit soluţii în ofensivă iar amfitrioanele au finalizat rapid, de fiecare dată, spre bucuria celor aproximativ 100 de fani din tribune. Sfertul al doilea a fost unul complet diferit ca desfăşurare, gruparea din Capitală revenind spectaculos, după o evoluţie magistrală a Roxanei Mihai coroborată cu un excelent aport ofensiv venit din partea Laviniei Dinu şi a Mariei Topîrceanu, prima înscriind din spaţiul de trei secunde coşul care a indicat egalitatea la pauza mare, 32-32.

În partea a doua, Roxana Mihai, Oana Dima, Georgiana Ifrim, Alexandra Marin şi Ruxandra Mihai au fost extrem de motivate şi au realizat în sfertul al treilea un parţial de 20-4, echivalentul a 52-36 după 30 de minute. Componentele echipei Baschet Club Star s-au distanţat până la un maximum de 18 puncte în această întâlnire, însă sportivele de la LAPI Dej au redus din diferenţă iar alb-roşiile s-au impus cu 64-50 în final, rezultat care asigură, în continuare, fetelor pregătite de Valentin Bâlă primul loc în seria a doua semifinală a Campionatului Naţional feminin Under 13, grupa valorică A. Pe poziţiile următoare se află, în ordine, LAPI Dej, Olimpia Bucureşti, CSŞ Sfântu Gheorghe, CSU Cuadripol Braşov şi CSM Moineşti, primele patru urmând să ajungă în ultimul act al acestei competiţii.

Într-un alt meci desfăşurat la turneul semifinal de la Dej, din perioada 5-7 aprilie, echipa Baschet Club Star a dispus, în etapa a doua, de formaţia CSŞ Sfântu Gheorghe cu scorul de 70-45. Detalii aici...

Niciun comentariu: