luni, 9 iulie 2012

PERFORMANŢĂ. Două jucătoare în echipa Ligii!

Reuşita jucătoarelor alb-roşii de la Braşov, medalie de argint la Liga Naţională sub 12 ani feminin, a fost una deosebită, mai ales că două sportive din lotul grupării din Capitală au fost nominalizate în formaţia de bază a turneului. Alexandra Marin (foto, stânga) şi Roxana Mihai (foto, dreapta) au fost votate de tehnicieni între cele mai bune cinci baschetbaliste din România la această categorie de vârstă, acolo unde au mai ajuns Maria Ferariu de la CSU Braşov, Rebeca Coroian, componentă a formaţiei LAPI Dej şi Szilvia Spier, ultima de la campioana LPS Arad.

Echipa Baschet Club Star a fost singura din cele 47 de formaţii participante care a avut în "Best Five" două sportive. Mai mult, Alexandra Marin a fost aleasă şi cea mai de perspectivă jucătoare a turneului, pivotul alb-roşiilor uimind antrenorii prezenţi la Braşov prin uşurinţa deplasării în teren, tehnica deosebită şi prin faptul că poate fi folosită pe aproape orice post în timpul unui meci, lucru mai rar întâlnit la o baschetbalistă de talie. Denisa Bupte, de la LPS Arad, campioana naţională en titre, a devenit MVP-ul Ligii, depăşindu-le, la mare luptă pe Roxana Mihai şi pe Alexandra Marin, rezultatul direct din finala dintre Baschet Club Star şi LPS Arad, scor 42-62, fiind unul decisiv în această alegere. Andreea Taranek, de la CSŞ Sfântu Gheorghe, a câştigat "Coşul de aur" cu un punctaj aproape perfect.

Galerie foto Pentru a putea vedea imagini din timpul finalei dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad plus alte câteva fotografii de la festivitatea de premiere a Ligii Naţionale de la Braşov, daţi click aici...

Roxana Mihai a avut o evoluţie constantă la Braşov şi a fost principala marcatoare a echipei Baschet Club Star. Componenta grupării din Capitală a înscris, în zece partide, un total de 161 de puncte la Liga Naţională, adică echivalentul a 16,1 puncte pe meci, la acestea adăugând o medie de opt intercepţii şi cinci pase decisive pe joc. Alexandra Marin a punctat de multe ori decisiv din spaţiul de trei secunde, acolo de unde a strâns 139 de puncte la finalul competiţiei, având o statistică de 13,9 puncte, 11 recuperări, patru capace şi trei intercepţii în fiecare dispută de pe terenurile special amenajate în oraşul de la poalele Tâmpei. Roxana Mihai şi Alexandra Marin au dus greul în ofensivă aproape la fiecare întâlnire şi au fost ajutate din plin de colege pentru a putea atinge această performanţă.

Cele două componente ale echipei Baschet Club Star nu au o experienţă foarte mare în acest sport. Roxana Mihai a fost selecţionată pe data de 20 octombrie 2010, în timp ce Alexandra Marin a început drumul spre performanţă pe 10 februarie 2011. Chiar şi aşa, fetele pregătite de Valentin Bâlă au arătat că gruparea din Capitală are un cuvânt de spus la această categorie de vârstă, cea a jucătoarelor născute în anii 2000 şi 2001. Cel mai probabil, din sezonul viitor, vicecampioana României la Under 12 feminin va fi înscrisă în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, acolo unde Alexandra Marin şi Roxana Mihai ar putea avea ca obiectiv o clasare pe podium, lucru destul de posibil de atins după superba realizare din acest an de la Braşov, unde au venit pe locul al doilea din 47 de team-uri participante.

Pentru a vedea un scurt rezumat video din cadrul întâlnirii câştigate cu Galactica Cluj, scor 48-34, în optimile de finală ale Ligii Naţionale Under 12, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: