marți, 10 iulie 2012

ANALIZĂ. Procentajele alb-roşiilor la turneul final

Echipa Baschet Club Star se află în top-ul celor mai bune formaţii din România şi la statistica înregistrată în timpul turneului final al Ligii Naţionale sub 12 ani feminin, competiţie care a avut loc în perioada 1-7 iulie la Braşov. Gruparea din Capitală a avut o medie de 47,9 puncte marcate în această întrecere, echivalentul unui total de 479 de puncte în cele zece meciuri disputate de-a lungul campionatui rezervat sportivelor născute în anii 2000-2001 şi chiar şi mai mici.

DOUĂ JUCĂTOARE DE LA STAR ÎN ECHIPA TURNEULUI

Conform site-ului oficial al forului de specialitate din ţara noastră, echipa Baschet Club Star se află pe locul şase, din 47 de poziţii, în topul celor mai bune formaţii în ceea ce priveşte media punctelor marcate de o grupare la turneul final al Ligii Naţionale de la Braşov. Jucătoarele alb-roşii au realizat o medie de 47,9 puncte pe meci şi au fost devansate în această ierarhie de campioana en titre, LPS Arad, dar şi de CSU Cuadripol Braşov, Valbon Arad, Galactica Cluj şi de CSŞ Sfântu Gheorghe. Liderul LPS Arad a avut un procentaj de 59,625 pe joc, în timp ce team-ul de la Poalele Tâmpei a realizat 57,625. Învinsele fetelor pregătite de Valentin Bâlă în fazele eliminatorii, Valbon Arad şi Galactica Cluj, au avut medii de 53,8 puncte înscrise pe joc, respectiv de 53,7 iar CSŞ Sfântu Gheorghe a totalizat 51,9.

Video În optimile de finală ale Ligii Naţionale de la Braşov, echipa Baschet Club Star a eliminat formaţia Galactica Cluj cu scorul de 48-34, la capătul unui meci foarte disputat. Pentru a urmări un scurt rezumat din ultimul sfert al meciului amintit, accesaţi acest link...

Cele mai multe puncte marcate de jucătoarele alb-roşii într-un meci din cadrul turneului final au fost de 73. Acest record a avut loc la meciul cu Galactica II Cluj, partidă care s-a încheiat cu scorul de 73-15 în favoarea fetelor pregătite de Valentin Bâlă. La polul opus, Baschet Club Star nu a înscris decât 19 puncte în disputa pierdută, în faza grupelor de calificare, scor 19-24, în faţa sportivelor de la Valbon Arad, însă bucureştencele s-au revanşat apoi în sferturile de finală, atunci când s-au impus cu un categoric 46-16. În finala Ligii Naţionale, deşi au pierdut cu scorul de 42-62, componentele Baschet Club Star au fost cele care au marcat cele mai multe puncte campioanei LPS Arad, până atunci ardelencele primind maximum 32 de puncte într-o întâlnire disputată la categoria sub 12 ani.

Din rândul jucătoarelor, Roxana Mihai şi Alexandra Marin au fost principalele marcatoare ale alb-roşiilor. Prima sportivă a fost şi coşghetera echipei Baschet Club Star, cu un total de 161 de puncte la Liga Naţională, adică echivalentul a 16,1 puncte pe meci, la acestea adăugând o medie de opt intercepţii şi cinci pase decisive pe joc. Alexandra Marin a contribuit cu 139 de puncte până la finalul competiţiei, având o statistică de 13,9 puncte, 11 recuperări, patru capace şi trei intercepţii în fiecare dispută. Ruxandra Mihai a fost lider la intercepţii şi la pase decisive, procentajele sale fiind de aproape 6,25 mingi câştigate în fiecare partidă din greşelile adversarelor, la care a mai adăugat cinci assist-uri pe joc. Oana Dima şi Livia Mariea au completat formaţia de bază şi au evoluat fiecare cel puţin 25 de minute.

Pentru a vedea imagini din timpul finalei Ligii Naţionale, dintre echipele Baschet Club Star şi LPS Arad, dar şi fotografii de la festivitatea de premiere, daţi click aici...

Niciun comentariu: