marți, 17 iulie 2012

ANIVERSARE. La mulţi ani, Miruna!

De aproape şase ani de când practică sportul de performanţă, Miruna Lală (foto, la minge) a evoluat doar pentru echipa Baschet Club Star, unde a obţinut numeroase trofee alături de colegele sale, unele chiar şi la nivel internaţional. Chiar dacă sezonul recent încheiat nu a fost unul prea fast pentru junioarele I, componentele grupării din Capitală sunt decise să facă uitat acest lucru şi să revină cât mai repede pe parchet. Miruna este convinsă că acest lucru este posibil, marţi ea serbându-şi ziua de naştere alături de cei dragi.

Selecţionată pe 20 septembrie 2006 în lotul echipei Baschet Club Star, Miruna Lală a adunat cinci sezoane complete pentru gruparea din Capitală şi a bifat peste 200 de meciuri oficiale pentru actuala sa formaţie. Recordul personal de puncte marcate al jucătoarei este de 26, sportiva având acelaşi număr pe echipament, şase, de la prima sa partidă şi până în prezent. De-a lungul timpului s-a remarcat prin prestaţii excelente atât la turnee semifinale cât şi la cele finale şi a fost prezentă în lotul alb-roşiilor în turneele internaţionale de la Viena şi de la Ruse, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă au realizat meciuri foarte bune. De puţin timp este căpitanul Baschet Club Star, Miruna fiind decisă să repete toate aceste performanţe şi în viitor, mai ales că actuala stagiune reprezintă şi ultima sa apariţie ca junioară, înainte de a putea evolua în campionatul feminin de tineret.

Info În februarie 2010, Miruna Lală a fost desemnată jucătoarea lunii de conducerea echipei Baschet Club Star, jucătoarea având evoluţii deosebite în această perioadă. Componenta alb-roşiilor a decis, aproape de una singură, rezultatul unei partide la nivel internaţional.

Cea mai bună performanţă a Mirunei Lală a fost atinsă în luna aprilie 2007, atunci când echipa Baschet Club Star a devenit vicecampioană europeană la categoria Under 13 feminin în cadrul turneului organizat de FIBA Europe la Viena, în colaborare cu federaţia austriacă. În carieră, Miruna şi-a mai trecut în palmares o dublă medalie de aur în cadrul Campionatului Municipal feminin Under 13, sezonul 2007-2008, performanţă repetată, un an mai târziu la Under 14, tot în Capitală, pentru ca, în 2009 să câştige, alături de colegele sale, turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, grupa valorică B, competiţie desfăşurată la Târgu Mureş. În urmă cu două sezoane a făcut parte, cu dublă legitimare, din lotul grupării Nova Vita Târgu Mureş, fiind una din sportivele care au ajutat la promovarea în Divizia A.

Pentru noua ediţie a Campionatului Naţional feminin Under 18, Miruna Lală îşi doreşte o prezenţă la turneul final, chiar dacă este convinsă că acest lucru va fi foarte dificil în faţa unor team-uri şi a unor baschetbaliste deja consacrate la această categorie de vârstă. Conştientă că acest an este, poate, decisiv în cariera sa de sportivă, jucătoarea alb-roşiilor este decisă să ajungă în top în disputa junioarelor I. Cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 17 ani, conducerea echipei Baschet Club Star îi urează căpitanului lotului sub 18 ani feminin multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor atât pe plan sportiv cât şi alături de cei dragi, numai zâmbete şi bucurii şi posibilitatea de a fi prezentă, în viitorul apropiat, în componenţa unei formaţii din prima ligă a ţării, la nivel de senioare. La mulţi ani, Miruna!

Pentru a putea vizualiza profilul jucătoarei Miruna Lală, actualul căpitan al grupei de junioare I, daţi click aici...

Niciun comentariu: