luni, 27 februarie 2012

PERFORMANŢĂ. Cinci jucătoare la naţională!

Toate cele cinci jucătoare propuse de conducerea tehnică a echipei Baschet Club Star pentru programul "Performbaschet - Un pas înainte" au fost selecţionate în pregătirea pentru lotul naţional, sportive născute în anii 1998 şi 1999. Roxana Agachi, Ana Florea (foto, la minge), Diana Şuşnea (foto în alb, nr 5), Cristina Grigore (foto în alb, nr 14) şi Alexandra Marin s-au antrenat, sâmbătă şi duminică, cu tehnicieni din partea federaţiei de specialitate din ţara noastră.

La numai un an şi jumătate de când au început baschetul de performanţă, Roxana Agachi, Ana Florea, Cristina Grigore şi Diana Şuşnea au ajuns alături de cele mai experimentate jucătoare din Capitală şi urmează să se pregătească alături de posibile sportive ale reprezentativei României în viitor, la această categorie de vârstă. Deşi are doar 12 ani, fiind cu un an mai mică decât restul fetelor din lot, Alexandra Marin a primit şi ea dreptul de a face parte din programul "Performbaschet - Un pas înainte", singurul criteriu de selecţie pentru admiterea sub tricolor. Toate cele cinci componente ale Baschet Club Star au declarat că sunt foarte fericite pentru această nominalizare şi că abia aşteaptă să fie chemate, din nou, la antrenamente. Potrivit frbaschet.ro, următoarea acţiune va avea loc în intervalul 30 martie - 1 aprilie, în Capitală, la Sala "Prof. Octavian Dimofte".

Info
Cristina Grigore, Diana Şuşnea, Roxana Agachi şi Ana Florea au început sportul de performanţă la echipa Baschet Club Star, în timp ce Alexandra Marin a fost transferată la gruparea din Capitală în luna ianuarie a acestui an.

La trialul de selecţie pentru cele mai bune jucătoare din zona Capitalei au participat aproximativ 40 de sportive născute în anii 1998 şi 1999, jumătate dintre acestea fiind selecţionate oficialii forului de specialitate pentru a rămâne în pregătire. Programul "Performbaschet - Un pas înainte" este o acţiune a Federaţiei Române de Baschet şi este singurul criteriu de amitere la loturile naţionale ale României, indiferent de categoria de vârstă. Sub atenta coordonare a Svetlanei Drăguşin, antrenor federal, şi a tehnicienilor Florentina Căpăţînă şi Romela Cristea, fetele au avut programate câte două antrenamente de câte două ore fiecare atât sâmbătă şi duminică, acolo unde echipierele Baschet Club Star au reuşit să facă faţă cerinţelor impuse de către antrenori, exerciţiile lucrate fiind foarte indicate pentru vârsta baschetbalistelor. În 2012 mai sunt programate încă şapte stagii pentru tricolore, la Under 13 şi la Under 14, ultimul fiind în perioada 6-12 august.

Prin această convocare, Ana Florea, Roxana Agachi, Cristina Grigore, Diana Şuşnea şi Alexandra Marin se alătură unui grup de jucătoare select din cadrul echipei Baschet Club Star, din care mai fac parte, Claudia Uşurelu, campioană europeană la Under 18, Divizia B, Liliana Uşurelu, participantă la două Campionate Europene, în 2009 şi în 2010, ultima dată în Macedonia, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Alexandra Anghel şi Alexandra Moanţă, toate selecţionate în loturile naţionale ale României la diferite categorii de vârstă dar şi participante la acţiunile anuale ale Federaţiei Române de Baschet în programul "Performbaschet - Un pas înainte". Componentele grupării din Capitală au demonstrat că au puterea să ajute la dezvoltarea şi menţinerea sportului cu mingea la coş în elita Bătrânului Continent, acolo unde, la senioare, tricolorele au fost prezente mai mereu la turneele finale şi în grupele principale de calificare ale Europenelor.

Citiţi aici despre cea mai mare performanţă la nivel european reuşită de o jucătoare a echipei Baschet Club Star.

Niciun comentariu: