sâmbătă, 5 noiembrie 2011

MASCULIN. Baschet Club Star a învins pe Vilis

Cu un lot mai experimentat şi cu o defensivă mult mai bine pusă la punct, echipa Baschet Club Star s-a impus, sâmbătă, scor 29-4, pe propriul teren, în meciul cu formaţia Vilis Bucureşti. Răzvan Minculescu (foto, la minge) a fost coşgheterul gazdelor, cu zece puncte marcate plus alte şapte recuperări, în timp ce Khalid Latif a mai adăugat alte opt puncte pentru gazde. Partida a contat pentru prima etapă a grupei preliminare B din cadrul Campionatului Municipal masculin Under 10.

CITIŢI AICI: BĂIEŢII AU TREI VICTORII LA RÂND!

Prima perioadă a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi Vilis a fost favorabilă gazdelor care s-au desprins imediat pe tabela de marcaj şi au condus cu 15-2 după zece minute de la primul angajament. Până la pauza mare, amfitrionii şi-au mărit diferenţa cu încă opt puncte, astfel că, la jumătatea întâlnirii, am consemnat un ecart de 21 de puncte pentru alb-roşii, scor 23-2. În repriza a doua Eduard Harabagiu & Co au aşezat mai mult atacurile şi au trecut la un meci cu temă, lucru care a făcut ca diferenţa să nu fie una foarte mare la finalul timpului regulamentar, atunci când băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă şi-au trecut în cont primele puncte în clasament, după un joc în care au marcat 29 de puncte şi au primit patru.

Statistică
În urmă cu o săptămână, echipa Baschet Club Star a evoluat în deplasare, contra formaţiei ACS Champions. Jucătorii alb-roşii au făcut spectacol şi au câştigat la un scor considerabil, tabela indicând 82-4.

Cu un plus la capitolul talie, gazdele au punctat decisiv din spaţiul de trei secunde, acolo de unde Răzvan Minculescu şi Florin Spirache şi-au făcut treaba şi au adus 12 puncte, zece venite pe mâna decarului de la Baschet Club Star. Eduard Harabagiu a coordonat destul de bine acţiunile amfitrionilor şi a pasat decisiv de şapte ori, în timp ce Alexandru Ionescu, Georgian Harnagea şi Adrian Cheenă şi-au împărţit, în mod egal, şase puncte. Şi în defensivă jucătorii alb-roşii şi-au făcut treaba şi au închis orice spaţiu. Recuperările realizate, mai ales în atac, de tandemul Minculescu - Spirache au fost deosebit de utile în ceea ce priveşte punctele reuşite pe şansa a doua, lucru care s-a văzut şi în stabilirea rezultatului final.

Astfel, echipa Baschet Club Star a realizat prima victorie în cadrul grupei preliminare B a Campionatului Municipal masculin sub zece ani şi a acumulat două puncte în clasament. Din această serie mai fac parte formaţiile Cernat BC, Comets, Baller, Laguna şi Vilis. În faza semifinală vor accede grupările de pe primele trei poziţii, după ce se vor încheia toate etapele programate a se desfăşura după sistemul "fiecare cu fiecare, tur-retur". Următorul adversar al alb-roşiilor va fi Laguna, însă data la care urmează să aibă loc această întâlnire nu este stabilită deoarece fetele din cadrul lotului Under 13 al Baschet Club Star vor avea turneu în cadrul Campionatului Naţional, la Braşov, în perioada 11-13 noiembrie.

Băieţii de la Baschet Club Star au învins, într-un alt meci, în urmă cu două săptămâni, echipa 4Sport. Detalii despre partidă puteţi citi aici...

Niciun comentariu: