sâmbătă, 14 mai 2011

UNDER 17. Obiectiv îndeplinit: locul 5 în ţară

După un sezon obositor, în care au fost înscrise la două categorii de vârstă, jucătoarele echipei Baschet Club Star au încheiat Campionatul Naţional feminin Under 17 pe locul cinci în România. În Final Four-ul din luna iunie s-au calificat, în ordine, formaţiile Phoenix LPS Galaţi, MC Sport Cluj, CSS Bega Timişoara şi LPS Alba Iulia. CSS Bacău s-a clasat pe poziţia a şasea la turneul semifinal de la Alba Iulia, pierzând, după un meci foarte disputat, scor 57-60, partida cu fetele pregătite de Doru Neagu şi de Valentin Bâlă.

Denisa Fitero a revenit în lotul alb-roşiilor după aproape trei luni de absenţă, decarul grupării din Capitală suferind o operaţie la menisc, iar Nicoleta Constantinescu a evoluat aproape fără greşeală la turneul semifinal de la Alba Iulia, fundaşul echipei Baschet Club Star având o medie de şase puncte şi trei recuperări pe meci, la care a mai adăugat câte patru intercepţii şi tot atâtea pase decisive. Diana Robu a fost coşgheterul formaţiei pregătite de Doru Neagu şi de Valentin Bâlă, cu o medie de zece puncte şi nouă recuperări într-un joc. Iohana Borşan a bifat ultimele partide oficiale pentru Baschet Club Star, sportiva urmând să se transfere, din toamnă, cel mai probabil, fie la Nova Vita Târgu Mureş fie la CSS Reghin.

Statistică Jucătoarele alb-roşii au pierdut, în ultima zi cu LPS Alba Iulia, scor 60-71, meciul decisiv pentru calificarea în Final Four-ul Campionatului Naţional feminin Under 17. Marcatoarele le puteţi vedea accesând acest link.

În actuala ediţie a Campionatului Naţional feminin Under 17, echipa Baschet Club Star a reuşit să câştige şase meciuri din nouă posibile în cadrul seriei preliminare I în întrecerea rezervată sportivelor născute în anii 1994 şi 1995. La turneul semifinal de la Alba Iulia, competiţie desfăşurată în perioada 10-12 mai, jucătoarele alb-roşii nu au putut să treacă de MC Sport Cluj, Phoenix LPS Galaţi, CSS Bega Timişoara şi de LPS Alba Iulia, singurul succes al grupării din Capitală fiind înregistrat în faţa formaţiei CSS Bacău, team pe care Ioana Miroiu & Co l-au învins de alte trei ori în această stagiune. Obiectivul bucureştencelor a fost o clasare în primele şase din România, performanţă îndeplinită la finalul campionatului.

Pentru sezonul viitor echipa Baschet Club Star îşi va păstra acelaşi schelet de jucătoare. Nicoleta Constantinescu, Miruna Lală, Diana Robu, Alexandra Anghel, Denisa Fitero, Ioana Miroiu, Roxana Dumitraşcu şi Mihaela Nemil vor rămâne în lot, formaţia urmând să fie completată, până la începutul lunii septembrie cu cel puţin trei sportive care se vor prezenta la antrenamente în următoarele două săptămâni. Oficialii grupării din Capitală doresc să le păstreze şi pe Ioana Murea şi pe Mihaela Dragomir, urmând să se aştepte deciziile celor două baschetbaliste. Prima ar putea pleca definitiv în Statele Unite, iar cea de-a doua renunţând, cel puţin deocamdată, la performanţă. Fetele pregătite de Doru Neagu vor primi vacanţă la finalul lunii iunie.

Pentru a putea vedea rezultatele complete ale jucătoarelor alb-roşii în acest sezon, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: