vineri, 27 mai 2011

TURNEU. Debut în prima ediţie a "Cupei Star"

Prima ediţie a trofeului "Cupa Star", competiţie rezervată jucătoarelor născute în anii 1999 şi 2000, va reuni la start 85 de sportive, o participare record pentru o întrecere de verificare. Echipele LPS Alba Iulia, Galactica Braşov, Solaris Ploieşti, Phoenix Constanţa, ACS Champions Bucureşti şi Baschet Club Star se vor întrece, timp de trei zile, de vineri până duminică, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală. Prima partidă a turneului va fi cea dintre jucătoarele alb-roşii şi Phoenix Constanţa.

Organizatorii nu s-au aşteptat ca, la ediţia inaugurală a acestui trofeu, să aibă parte de o participare atât de numeroasă, aproape 90 de jucătoare din ţară urmând să se lupte şi pentru premiile speciale puse la bătaie în cele trei zile pline de baschet. Se vor acorda distincţiile de "cea mai de perspectivă sportivă", trofeu ce va fi decernat de reprezentantul totalbaschet.ro, unul din partenerii turneului, "MVP-ul întrecerii" şi, nu în ultimul rând, vor fi alese cele mai bune cinci baschetbaliste ale "Cupei Star". Mai mult, toate echipele vor pleca acasă cu medalii şi cupe, astfel că această întrecere se anunţă o adevărată reuşită pentru acest nivel. Potrivit oficialilor Baschet Club Star, din sezonul viitor, vor fi invitate să participe cel puţin opt grupări din România, la această categorie de vârstă.

Schimbări Organizatorii au făcut câteva modificări în "Regulamentul oficial al jocului de Minibaschet", prima dintre acestea fiind renunţarea la angajamentul "1x1" în situaţiile de "minge ţinută", urmând a se aplica regula posesiei alternative, pentru cursivitate

În prima zi a turneului, vineri, vor avea loc două reuniuni, între acestea fiind o pauză de 90 de minute, pentru masă. Prima întâlnire din cadrul trofeului "Cupa Star" urmând să aibă loc la ora 13.00, în sala de educaţie fizică şi sport a Şcolii 103 din Capitală, acolo unde gazdele de la Baschet Club Star vor întâlni vicecampioana en titre la Under 10 feminin, echipa Phoenix Constanţa. Runda va continua cu alte două partide la fel de interesante: favoritele la primul loc, jucătoarele de la ACS Champions vor încerca să se impună în meciul cu Solaris Ploieşti, în timp ce duelul dintre Galactica Braşov şi LPS Alba Iulia, de la ora 15.30, este deschis oricărui rezultat.

Reuniunea de vineri seară va începe la ora 18.00 cu meciul dintre Baschet Club Star şi Solaris Ploieşti. Cele două formaţii s-au mai întâlnit, într-o partidă directă, în luna noiembrie, anul trecut, atunci când gruparea din Capitală s-a impus cu scorul de 33-19, în deplasare. Partidele dintre Phoenix Constanţa şi Galactica Braşov, întâlnire ce va debuta la ora 19.15, şi ACS Champions - LPS Alba Iulia, ultima fiind programată de la ora 20.30, vor încheia maratonul baschetbalistic din prima zi a competiţiei. Sâmbătă se vor desfăşura alte şase întâlniri, iar duminică au loc ultimele trei jocuri şi festivitatea de premiere din cadrul trofeului Under 12 feminin "Cupa Star".

Programul complet de jocuri poate fi vizualizat aici...

Niciun comentariu: