duminică, 17 ianuarie 2010

VICTORIE. BC Star - Dan Dacian 75-55

Ioana Miroiu a marcat ultimul coş al echipei Baschet Club Star, în disputa cu formaţia CS Dan Dacian, în chiar ultima secundă de joc a întâlnirii, după o recuperare ofensivă. Căpitanul alb-roşiilor a încheiat partida cu o double-double, totalizând 24 de puncte şi 11 recuperări, gruparea din Capitală asigurându-şi victoria cu scorul de 75-55, în grupa a cincea de calificare a Campionatului Naţional feminin Under 16. Partida s-a disputat la Şcoala 128 din Capitală.

Cu doar şase jucătoare trecute pe foaia de arbitraj, atâtea câte au luat normele impuse de federaţia de specialitate, echipierele Baschet Club Star au început întâlnirea mai slab şi nu au putut să se distanţeze decisiv încă din prima perioadă, când tabela a indicat scorul de 18-14, jumătate din punctele gazdelor venind pe mâna Ioanei Miroiu. Ruxandra Runceanu (foto, la minge) şi Mihaela Nemil au adus împreună 20 de puncte din 29 în următoarele zece minute, astfel că amfitrioanele au avut la pauză un ecart liniştitor, de 13 puncte, scor 47-34.


Diferenţa a continuat să se mărească şi după reluare, atunci când Denisa Fitero, Simona Rădanţu şi Ioana Miroiu au reuşit să marcheze ori de câte ori a fost nevoie, astfel că, după 30 de minute de joc, partida a fost, practic, jucată, tabela indicând o diferenţă imposibil de recuperat între cele două echipe, scor 65-44. Gazdele nu au mai forţat pe final, astfel că întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 75-55, după un meci în care echipierele Baschet Club Star nu au evoluat la adevărata lor valoare.

Jucătoarele alb-roşiii au acumulat patru victorii din cinci posibile în grupă şi se află pe poziţia a doua, după liderul Phoenix Galaţi. Echipa Baschet Club Star mai are nevoie, practic, de o singură victorie din două meciuri, putând să câştige fie, acasă, cu CSS Botoşani, fie în deplasarea de la Bacău pentru a-şi asigura calificarea în faza următoare a Campionatului Naţional feminin Under 16. Gruparea din Capitală va întâlni, sâmbăta viitoare, formaţia Phoenix, chiar la Galaţi.

În Campionatul Municipal de senioare, Divizia Onoare, junioarele de la Baschet Club Star au reuşit surpriza etapei a treia, câştigând cu scorul de 65-62 meciul cu formaţia CSS 4B. Detalii aici...

Niciun comentariu: