joi, 12 noiembrie 2009

ACHIZIŢIE. Diana Robu va juca la B.C. Star

Echipa Baschet Club Star a ajuns la o înţelegere pentru actualul sezon competiţional cu Clubul Sportiv Şcolar 4 Bucureşti pentru achiziţionarea jucătoarei Diana Robu (foto). Sportiva urmează să evolueze alături de Ioana Miroiu & Co din partea a doua a Campionatul Naţional feminin Under 16, atunci când se va putea efectua, legal, transferul la federaţia de specialitate.

În vârstă de 15 ani, Diana Robu va juca pe postul de pivot. Sportiva are 1,84 metri înălţime şi îndeplineşte cerinţele de talie impuse de Federaţia Română de Baschet, singurul capitol pe care Baschet Club Star nu-l avea acoperit. Conform forului de specialitate, în fazele superioare ale Campionatului Naţional feminin Under 16, nu se vor putea califica formaţiile care nu au în lot cel puţin două sportive de 1,80 metri sau o jucătoare de cel puţin 1,84 metri înălţime. Cluburile care nu respectă acest punct din regulament nu au acces la turneele semifinale sau la turneul final 1-8.


Conform înţelegerii dintre Baschet Club Star şi Clubul Sportiv Şcolar 4, Diana Robu se va pregăti cu ambele echipe, în paralel, după un program întocmit de comun acord de cele două grupări. La finalul actualului sezon, jucătoarea va reveni celei de-a doua formaţii. "Îmi place foarte mult la Star, fetele sunt prietenoase şi m-au ajutat să mă integrez rapid. Abia aştept să pot intra într-un meci oficial", a declarat Diana pentru site. Sportiva va purta numărul 17 pe tricou.

Altfel, echipa Baschet Club Star a renunţat la serviciile jucătoarei Ruxandra Runceanu pentru actualul sezon competiţional, sportiva urmând să primească, în scurt timp, şi dezlegarea, pentru a se putea transfera oriunde doreşte. Conducerea asociaţiei din Capitală nu a fost mulţumită de modul în care fosta echipieră a alb-roşiilor s-a antrenat şi de faptul că a absentat, în mod repetat, de la pregătire.

Pentru a putea vizualiza profilul jucătoarei Diana Robu accesaţi

Niciun comentariu: