miercuri, 9 septembrie 2009

ŞEDINŢĂ. Federaţia va decide sistemul de joc

Marţi, 15 septembrie, Federaţia Română de Baschet va hotărî sistemul competiţional pentru Campionatul Naţional feminin Under 16, dar va decide şi dacă se va înfiinţa sau nu o întrecere rezervată categoriei de vârstă de până în 15 ani, după cum anunţă site-ul forului de specialitate din ţara noastră. Aceste decizii se vor lua în cadrul Biroului Federal.

Jucătoarele echipei Baschet Club Star au încheiat cei doi ani rezervaţi categoriei de vârstă sub 14 ani, având, la juniori trei, o pantă ascendentă. În 2008 gruparea din Capitală a terminat pe locul 15 în România, pentru ca, anul acesta, la Timişoara, acelaşi lot de sportive să urce opt poziţii şi să se claseze pe locul şapte la Campionatul Naţional feminin Under 14. Componentele formaţiei alb-roşiii sunt născute în anii 1995 şi 1996.


Federaţia Română de Baschet va decide marţi dacă va exista un campionat la Under 15 şi altul la Under 16 sau dacă generaţia 1994-1995 va participa, la junioare doi, doar la un singur sistem competiţional. Vor mai fi discutate cerinţele de transfer, modul în care se vor da normele şi baremurile pentru juniori şi regulamentul Comisiei Centrale de Competiţii. Şedinţa Biroului Federal de marţi va începe la ora 10.00.

Dacă se va respecta sistemul competiţional de anul trecut, Baschet Club Star va trebui să aibă în lot două jucătoare de talie de minimum 1,80 metri sau o sportivă de 1,84 metri înălţime, după cum a impus F.R. Baschet, la junioare doi. La turneul final Under 16 de la Oradea acest criteriu nu a fost respectat de toate cluburile calificate, aşa că forul de specialitate ar putea opera modificări în acest sens.

Pentru a vedea programul Biroului Federal al forului de specialitate daţi click aici...

Niciun comentariu: