miercuri, 28 ianuarie 2009

SISTEM. S-a stabilit programul competitional

Federatia Romana de Baschet a anuntat miercuri programul de disputare al jocurilor pentru acest sezon competitional, care se va incheia pe 30 august. Astfel, etapa a treia din cadrul grupei valorice A a fost amanata, din cauza reunirii loturilor nationale, campionatul se va relua pe 15 februarie. Pana la aceasta data nu se va mai disputa niciun meci.
Baschet Club Star urmeaza sa intalneasca duminica, 15 februarie, acasa, pe Phoenix Galati. Partida se va disputa in cadrul seriei B a grupei valorice A din cadrul Campionatului National feminin Under 14. Dupa runda a treia, nu va exista pauza intre tur si retur, meciul dintre CSS Bacau si Baschet Club Star urmand a se disputa pe 22 februarie. Pe 1 martie este programata etapa a cincea, atunci cand jucatoarele alb-rosiii vor intalni, pe propriul teren, pe CSS Gheorgheni, iar ultimul joc din serie se va disputa la Galati, pe 8 martie, cu Phoenix. Conform regulamentului forului de specialitate, va mai exista si un turneu, care a fost stabilit in perioada 20-22 martie. Primele trei echipe din grupa se vor califica la turneul semifinal, alaturi de noua cluburi din alte trei serii de calificare pentru aceasta faza a Campionatului National feminin Uner 14.
Din cele patru serii a cate patru echipe vor accede in penultima faza a intrecerii 12 formatii, care vor fi impartite in doua grupe a cate sase echipe fiecare. Turneele semifinale se vor disputa tur-retur, sub forma de turnee, in doua localitati diferite, primul in perioada 1-5 aprilie, al doilea in intervalul
27-31 martie. Cele mai bune patru cluburi din cele doua serii se vor califica la turneul final al grupei valorice A, ultima faza a Campionatului National feminin Under 14 fiind programata intre 26 si 30 august. Orasul care va gazdui turneul final va fi desemnat ulterior.
Programul echipei Baschet Club Star va ramane acelasi in aceasta perioada, jucatoarele alb-rosiii urmand sa se pregateasca si in vacanta scolara care urmeaza. Pentru a-si indeplini obiectivul urmator, calificarea din serie, Denisa Fitero & Co mai au nevoie doar de doua victorii in urmatoarele sapte meciuri. Pentru acest sezon competitional, conducerea clubului a fixat ca obiectiv pentru echipa calificarea la turneul final 1-8, grupa valorica A, performanta care ar deveni unica in istoria acestei asociatii. In 2007, la Campionatul National feminin Under 12 de la Cerbul, Baschet Club Star s-a clasat pe locul noua. Campioana nationala a fost atunci MC Cluj-Napoca, iar Bega Timisoara a ocupat locul al doilea. Olimpia Bucuresti si Universitatea Craiova si-au impartit la acea editie locurile trei, respectiv patru.

Niciun comentariu: