sâmbătă, 20 decembrie 2008

DISTINCTIE. Denisa Fitero, jucatoarea anului

Baschet Club Star a nominalizat si premiat la fiecare sfarsit de an cele mai bune jucatoare din lot. 2008 a fost un an destul de greu pentru baschetbalistele alb-rosii, care au avut de trecut printr-un turneu final
9-12, o competitie internationala in Germania si un cantonament dificil, la munte. Meciurile pe care fetele antrenate de Valentin Bala le-au disputat in aceasta perioada au scos in evidenta multe jucatoare, toate avand sanse sa conduca la finele acestui an. Nicoleta Constantinescu a reusit 12 pase decisive si cinci recuperari intr-un meci, Mihaela Dragomir a realizat recordul de puncte marcate, 30 la numar, al
alb-rosiilor, Miruna Lala ne-a uimit prin finalizarile excelente pe procedee, Denisa Fitero a fost selectionata la lotul national feminin Under 13, Ioana Miroiu a fost cea mai constanta jucatoare, Ana Maria Draghici si Simona Radantu au ajutat echipa exact cand a fost mai multa nevoie, Ioana Murea a facut doua jocuri senzationale la Galati si la Ruse, iar exemplele pot continua.
Conducerea Baschet Club Star a decis ca Denisa Fitero (foto) sa fie desemnata „jucatoarea anului 2008”. Capitanul alb-rosiilor practica sportul de performanta din ianuarie 2007, ajungand, in mai putin de doi ani, in lotul national. Selectia Denisei sub tricolor a cantarit mult in acordarea acestei distinctii, care anul trecut i-a fost acordata Ioanei Miroiu. Denisa Fitero a ajuns foarte repede in echipa de baza si a avut o crestere de forma spectaculoasa. Decarul formatiei noastre poate evolua atat ca extrema cat si ca centru si a reusit cateva partide foarte bune. Mai mica cu un an decat restul componentelor echipei, Denisa si-a propus sa ajunga cat mai sus in acest sport, avand-o ca idol pe Diana Pop, jucatoare care a cucerit cinci titluri consecutive in Germania, performanta unica in Bundesliga.
Echipa ideala o are ca fundas pe Nicoleta Constantinescu, iar extreme pe Ioana Miroiu si pe Mihaela Dragomir, desi ultima este preferata de multe ori pe postul de coordonator de joc. Centri in formatia de baza sunt Denisa Fitero si Miruna Lala.
Cea mai buna jucatoare la interceptie a fost desemnata Simona Radantu, in timp ce baschetbalista care a punctat cel mai mult la capitolul recuperari a fost Denisa Fitero. Nicoleta Constantinescu a impresionat prin prestatia sa de-a lungul acestui an si a fost aleasa „cel mai bun fundas”.
Cea mai constanta jucatoare a echipei a fost desemnata Ioana Miroiu. Extrema alb-rosiilor a dovedit ca se poate conta mereu pe ea si ca, atunci cand vine vorba de baschet, isi cunoaste prioritatile. Revenita la inceputul anului dupa o fisura la picior, Ioana a avut puterea sa continue si a ajuns una dintre cele mai apreciate sportive de la Baschet Club Star.
Conducerea clubului doreste sa multumeasca pe aceasta cale tuturor componentelor echipei, pentru tot ceea ce au realizat in 2008 pentru Baschet Club Star. Felicitari si pentru cele care nu au intrat in top:
Ana Maria Draghici, Adriana Sisca, Alexandra Anghel, Ioana Murea, Mihaela Nemil, Madalina Stan, Elena Florea, Floriana Cristea,
Andreea Nichifor si Roxana Mitroi. Meritul lor este acela ca, fara ele, aceste premii nu ar fi existat, iar echipa nu ar mai fi fost pe primul plan.

Niciun comentariu: