miercuri, 24 decembrie 2008

CALIFICARE. Grupa de foc pentru Star

Cea de-a doua parte a Campionatului National feminin Under 13 va fi una foarte dificila pentru jucatoarele alb-rosii. Baschet Club Star a fost repartizata in grupa de calificare B si le va avea ca adversare pe Phoenix Galati, CSS Bacau si pe CSS Gheorgheni. Din aceasta serie se vor califica direct pentru turneul semifinal primele trei echipe. Pentru a-si asigura prezenta in penultima faza a competitiei, Denisa Fitero si colegele sale au nevoie de cel putin patru victorii in grupa, ceea ce ar echivala cel putin cu pozitia a treia in serie.
Favorita la primul loc este Phoenix Galati, una dintre cele mai puternice formatii din tara la ora actuala. Gruparea de la malul Dunarii are ca obiectiv cucerirea unei medalii si are un lot foarte bun, cu trei jucatoare de talie care depasesc 1,80 metri la aceasta categorie de varsta! Phoenix Galati s-a calificat fara probleme in Top 16, cu noua victorii din noua posibile in grupa sa, avand un cosaveraj de invidiat: 773 de puncte marcate si doar 216 primite. Media de puncte marcate pe meci: 96! Cele mai multe puncte primite de galatence intr-o partida au fost de 60, in jocul castigat cu 117-60 in fata echipei CSS Constanta.
Pentru prima oara in istoria intalnirilor directe, Baschet Club Star se va infrunta cu CSS Gheorgheni, grupare care a terminat seria sa pe pozitia a treia, cu patru victorii si cinci infrangeri. Formatia din judetul Harghita a eliminat-o din lupta pentru un loc in fazele superioare pe CSS Medias, echipa care pornea cu sansa a opta la inceputul sezonului. In aceste conditii, partidele cu team-ul din Gheorgheni vor fi deosebit de dificile, mai ales ca aceasta formatie a reusit calificarea dintr-o grupa cu Univ. Craiova, CSS Ramnicu Valcea, CSS Medias si CSS Sibiu. CSS Gheorgheni are o medie de 50 de puncte inscrise pe meci.
Pentru a doua oara in acest an Baschet Club Star va evolua impotriva formatiei CSS Bacau. Dupa turneul final 9-12 din sezonul trecut, de la Targu Secuiesc, in care adversarele noastre s-au impus atunci cu 73-68, la capatul unui meci spectaculos, cele doua cluburi se vor afla, din nou, fata in fata. Mai mult, Baschet Club Star si CSS Bacau vor deschide prima etapa in Capitala, pe 18 ianuarie 2009, in primul meci al grupei B. Formatia din Moldova a incheiat grupa preliminara C pe locul al doilea, cu patru victorii si cinci infrangeri, si a obtinut calificarea alaturi de KSE Targu Secuiesc si de CSS Botosani. CSS Bacau are o medie de 48 de puncte marcate pe meci.
Iata, mai jos, componenta seriilor de calificare la categoria Under 14 feminin:
GRUPA A:
Olimpia Bucuresti, CSS Botosani, CSS Constanta si Univ. Craiova
GRUPA B:
Phoenix Galati, Baschet Club Star, CSS Bacau, CSS Gheorgheni
GRUPA C:
LAPI Dej, Bega Timisoara, CSS Satu Mare, KSE Targu Secuiesc
GRUPA D:
MC Cluj, Gimn. Al.Ceausianu Reghin, CSS Ramnicu Valcea, LPS Alba Iulia
Baschet Club Star va juca a doua etapa, pe 25 ianuarie 2009, la Gheorgheni, iar pe 1 februarie, va evolua acasa cu Phoenix Galati.

Niciun comentariu: