duminică, 19 octombrie 2008

SUCCES. Scor fluviu, la Dunare: 97-37!

Cu doua victorii din doua meciuri, Baschet Club Star are mari sanse de calificare din grupa preliminara 1 a Campionatului National feminin
Under 14. Duminica, la Galati, jucatoarele alb-rosii au evoluat perfect timp de 30 de minute si au invins pe LPS, din localitate, cu 97-37.
Miruna Lala (foto) a fost imperiala in sfertul al doilea, atunci cand a punctat de cinci ori la rand, centrul formatiei din Capitala terminand intalnirea cu 17 puncte. Acelasi numar de reusite l-a totalizat, la final, si Nicoleta Constantinescu, care a realizat un record al carierei. Fundasul echipei Baschet Club Star a avut un debut de meci mai slab, insa si-a intrat, treptat, in ritm. Ioana Miroiu, desi a acumulat trei greseli personale inca din minutul opt, a incantat asistenta prin cateva patrunderi de efect si a evitat o posibila eliminare, avand patru faulturi la final.
Denisa Fitero a fost sanctionata cu o greseala antisportiva in minutul sapte al jocului, atunci cand gazdele sperau la o posibila surpriza, tabela indicand 18-10 pentru gruparea din Capitala.
Perioada a doua a fost cea care a decis soarta meciului. Miruna Lala, Mihaela Dragomir, Ioana Miroiu, Ana Maria Draghici si Ioana Murea nu
le-au dat nicio sansa adversarelor si si-au adjudecat sfertul cu un sec 30-9! La pauza mare scorul a fost 52-24 pentru Baschet Club Star, o diferenta care avea sa se mareasca, treptat, si dupa reluare. Patru pase decisive "marca" Nicoleta Constantinescu, doua cosuri la rand inscrise de Ioana Miroiu si o finalizare superba, pe procedeu, realizata de Miruna Lala au dus ecartul la 44 de puncte in minutul 28: 74-27. De remarcat evolutia foarte buna in defensiva a Simonei Radantu, care a anihilat-o pe Mihaela Hurduc, cea mai buna sportiva de la LPS Galati.
La partida de duminica au asistat si 15 suporteri ai Baschet Club Star, care au venit la Galati special pentru acest joc. Pe toata durata intalnirii sustinatorii jucatoarelor alb-rosii au creat o atmosfera fantastica, de multe ori nestiind care este foarmatia gazda in acest meci. Urmatorul joc al B.C. Star este programat pe 2 noiembrie, in deplasare, cu Olimpia A Bucuresti, liderul grupei 1. Formatia din Soseaua Iancului a acumulat acelasi numar de puncte, patru, cate are si Baschet Club Star, insa are un cosaveraj superior. Din fiecare grupa se califica direct, pentru faza urmatoare, primele doua clasate, alte patru formatii situate pe locul al treilea, din sase serii, avand si ele posibilitatea de a ajunge in Top 16.

Niciun comentariu: