duminică, 26 octombrie 2008

INFRANGERE. Primul esec din campionat

Duminica s-a disputat, in sala "Olimpia", din Capitala, derby-ul grupei A, dintre Olimpia A Bucuresti si Baschet Club Star. Dupa un meci foarte spectaculos, in care ambele echipe au condus pe rand pe tabela de marcaj, gazdele s-au impus cu 73-57, insa scorul final nu reflacta ceea ce s-a intamplat pe teren. Jucatoarele alb-rosii puteau sa castige aceasta intalnire, insa imprecizia de la linia aruncarilor libere, de unde au fost fructificate doar 16 din cele 43 de aruncari, si accidentarea Ioanei Miroiu in cel de-al doilea sfert au fost doi factori care au contat in final.
Chiar daca Maria Pitigoi a fost net superioara ca talie baschetbalistelor de la Star, Miruna Lala (foto, in rosu) a reusit cateva faze de real spectacol in fata pivotului gazdelor, cosurile jucatoarei noastre fiind aplaudate la scena deschisa de spectatorii prezenti la meci. Miruna a incheiat intalnirea cu 11 puncte, acelasi numar de reusite avandu-l si Mihaela Dragomir. Nicoleta Constantinescu, cu zece puncte si 11 pase decisive, si Denisa Fitero, cu 14 puncte si opt recuperari, au tinut Baschet Club Star in joc de fiecare data. Chiar daca amfitrioanele s-au distantat la 21-11 si la 31-21, jucatoarele alb-rosii au revenit de fiecare data si au egalat la 21 si la 31. Olimpia a punctat decisiv pe tabela si spre finalul sfertului al treilea, insa avantajul de sase puncte, scor 49-43, a fost, din nou, recuperat de oaspete, care au terminat primele 30 de minute la egalitate cu adversarele lor: 51-51. Din pacate, ultima perioada nu a adus decat sase puncte pentru Baschet Club Star, toate din aruncari libere, iar acest lucru s-a vazut si pe tabela de marcat, gazdele triumfand cu 73-57. Cele mai bune marcatoare ale formatiei Olimpia A Bucuresti au fost Samira Salasel (22 de puncte) si Maria Pitigoi (18 puncte).
Dupa trei etape, Baschet Club Star ocupa pozitia a doua in serie, dupa Olimpia A Bucuresti, si are sansa de a se califica mai departe din grupa A. In celalalt meci al etapei, CSS Ploiesti a dispus de LPS Galati cu 51-47. Urmatorul meci al fetelor antrenate de Valentin Bala va fi pe 16 noiembrie la Ploiesti, cu CSS din localitate, in timp ce Olimpia A va merge la Galati, pentru jocul cu LPS.
Iata, mai jos, cateva imagini din acest meci:

Niciun comentariu: