miercuri, 24 septembrie 2008

CAMPIONAT. Grupa dificila pentru B.C. Star

Federatia Romana de Baschet a stabilit grupele pentru Campionatul National de juniori, la categoria sub 14 ani. In cadrul acestui sezon, Baschet Club Star a fost repartizata in grupa cu LPS Galati, Olimpia 1 Bucuresti si CSS Ploiesti. Se va juca dupa sistemul „fiecare cu fiecare”, partide tur-retur, dupa care va avea loc un turneu la una din cele patru grupari din aceata serie. Pentru faza urmatoare a campionatului se califica direct primele doua echipe din fiecare grupa, plus cele mai bune patru echipe clasate pe pozitia a treia din sase posibile. Pentru a putea accede in Top 16, Baschet Club Star are nevoie de cel putin trei victorii si un cosaveraj pozitiv dupa prima faza, eliminatorie, care se va incheia in luna ianuarie, in 2009.
In urma cu doua sezoane, la Campionatul National Under 12 feminin, care s-a desfasurat in localitatea Cerbul, Olimpia Bucuresti a ocupat locul al treilea, LPS Galati a venit pe pozitia a 19-a, iar CSS Ploiesti nu a participat. O alta formatie din Galati, Phoenix, a incheiat turneul final pe locul cinci, peste B.C. Star, care a reusit sa ocupe locul noua. Teoretic, CSS Ploiesti este echipa care are cele mai mici sanse de promovare din grupa, Star, Olimpia si Galati urmand a se bate pentru primele doua locuri, care asigura calificarea direct in Top 16.
Deplasarile la Ploiesti si la Galati vor fi foarte importante, deoarece acolo se poate decide ierarhia finala a grupei.
Sambata, 27 septembrie, Baschet Club Star va sustine un meci amical cu echipa Clubului Sportiv Scolar 2 Bucuresti, formatie care s-a inscris si ea in Campionatul National feminin Under 14, insa a fost repartizata in grupa cu CSS Craiova, Olimpia 2 Bucuresti si Phoenix Galati. Actuala editie a sezonului 2008-2009 va aduce la start 25 de echipe, acestea fiind repartizate in cinci grupe a cate patru team-uri si o serie de cinci formatii. In faza urmatoare se vor califica 16 echipe, adica primele doua cluburi din grupa si inca patru grupari de pe locul trei. Teoretic, pentru urmatoarea etapa a Campionatului National exista posibilitatea de a te califica si cu doua victorii si patru infrangeri, daca echipa are un cosaveraj mai bun. Data la care va incepe Campionatul National Under 14 la feminin nu a fost anuntata inca.

Niciun comentariu: