duminică, 3 august 2008

SANSE. Red Star spera la Master

Cel de-al treilea turneu din cadrul „Sport Arena Streetball” s-a încheiat pentru categoria de varsta sub 14 ani, feminin. Competitia a fost castigata de echipa Burn, din care face parte si Liliana Usurelu, cea mai buna jucatoare din tara din generatia 1994. Burn a dispus in finala de Street Nation cu 15-9, asigurandu-si, cu un turneu inainte de final, prezenta la Master.
Cele doua formatii pe care Baschet Club Star le-a inscris in competitie au avut evolutii oscilante. Prima echipa, Star, alcatuita din Nicoleta Constantinescu, Ioana Miroiu, Denisa Fitero si Mihaela Dragomir, nu a reusit sa treaca de faza grupelor, castigand doar un singur meci in serie. Star a invins pe „Eu, tu si ea” cu 8-7 si a pierdut de la Street Nation, scor 7-11, si de la Tic Tac, scor 7-10. Cel de-a doliea team, Red Star, compus din Madalina Stan, Roxana Mitroi si Ioana Murea, s-a descurcat mult mai bine, calificandu-se in fazele finale, insa a pierdut in sferturile de finala, scor 6-12, in fata celor de la Street Nation. Partida a inceput in nota de dominare ale adersarelor, care au condus cu 2-0 si 3-1, insa Ioana Murea si Roxana Mitroi au egalat situatia.
Madalina Stan (foto, in rosu) a punctat din spatele semicercului si a adus pe Red Star in avantaj cu 6-5. Din pacate, doua pase gresite de Ioana Murea si o nesincronizare in defensiva a Roxanei Mitroi le-au permis Mariei Pitigoi & Co sa puncteze de trei ori la rand si sa rupa meciul. De la 8-6 nimic nu a mai contat, iar Red Star s-a multumit cu cele 14 puncte obtinute pentru accederea in sferturile de finala.
Ultimul turneu al „Sport Arena Streetball” va avea loc in perioada 29-31 august. Pentru a putea sa prinda un loc la Master, Red Star are nevoie de o clasare in primele patru echipe din turneu, in timp ce Star trebuie sa prinda cel putin locul al doilea la finalul intrecerii. Clasamentul, dupa trei runde, este urmatorul: 1. Street Nations (78 p), 2. Girls Team (64 p),
3. Burn (58 p), 4-5. Republica Pluto si Ninteen (32 p), 6. X Team (28 p),
7. Hi5 (26 p), 8. Tic Tac (25), 9. Spargatoarele de nuci (20 p),
10-13. Red Star, Brainiacs, XOXO (14 p), 14-18. Star, Eu, tu si ea,
Good Karma, Alea mici din Campina si Black Cats (7 p). Indiferent daca vor participa sau nu la ultimul turneu, Street Nations, Girls Team, Burn, Republica Pluto si Ninteen si-au asigurat, practic, prezenta la Master.