vineri, 25 aprilie 2008

SARBATORI. Liniste si bucurie de Pasti!

Duminica, 27 aprilie, vom serba Invierea Domnului Isus Hristos. Iisus, cunoscut si ca Iisus din Nazaret sau Iisus Nazariteanul, este figura centrala a crestinismului, unde este cunoscut ca Isus Cristos. Sub numele de Isa, este recunoscut si ca unul din principalii profeti ai Islamului.
Conform tezei traditiei, care este acceptata in general ca adevar istoric, Iisus s-a nascut pe la 4 i.Hr. in Bethleem Efrata, si a fost rastignit pe la
31 d.Hr. Credinta si traditia crestina spun ca Iisus a inviat si s-a inaltat la ceruri, revenind alaturi de Dumnezeu-tatal. Dupa ce s-a inaltat in cer, discipolii i-au raspândit invataturile, ceea ce a dus la formarea celei de-a doua mari religii monoteiste universale - crestinismul. Principalele surse ce descriu viata lui Iisus sunt evangheliile canonice ale Noului Testament, despre care se presupune ca au fost scrise de doi dintre discipolii sai directi, numiti si apostoli, si de doi discipoli indirecti. Conform credintei si traditiei religioase crestine, Iisus Hristos este Mesia (Unsul lui Dumnezeu) prevestit de profetii evrei ai Vechiului Testament. Soteriologia crestina invata ca rastignirea si moartea lui Iisus, ca ofranda rituala, urmata de Invierea si de Inaltarea Sa la cer, au rascumparat pacatele lumii, facand posibila Mantuirea.
Mama lui Iisus este Maria, iar tatal Sau este Dumnezeu Tatal.
Pastile sunt o sarbatoare religioasa ce comemoreaza Invierea lui Iisus Hristos la trei zile dupa crucificarea sa din Vinerea Mare, ce marcheaza sfarsitul Postului Pastilor. Pastile sunt sarbatoarea cea mai sfanta din calendarul crestin, urmate de Craciun, si sunt considerate sarbatoare nationala in majoritatea tarilor cu traditie crestina, cu exceptia Statelor Unite, unde este celebrată doar Duminica Pastilor. Cu ocazia acestor Sfinte Zile, conducerea Baschet Club Star ureaza tuturor jucatoarelor, familiilor si rudelor acestora, fanilor echipei si tuturor celor care au fost alaturi de noi Sarbatori Pascale minunate, liniste, fericire, zambete si bucurii. Fie ca Lumina Invierii sa ne aduca tot ceea ce ne dorim si sa ne aminteasca ca avem nevoie, mai mult ca oricand, de intelegere si de puterea de a trece peste toate greutatile care vor veni! Paste Fericit!

Niciun comentariu: