duminică, 9 martie 2008

PREZENTARE. Un adversar de lux

Baschet Club Star Bucuresti va intalni in seria A, in cadrul Grupei Valorice B a Campionatului National feminin Under 14, si echipa Liceului "Mikes Kelemen" din Sfantu Gheorghe. LMK s-a calificat pentru acest turneu semifinal din grupa F, unde le-a avut ca adversare pe Sirius
Tg. Mures, For You Reghin si LAPI Dej. Cu 11 victorii si o singura infrangere, gruparea din
Sf. Gheorghe a defilat prin seria sa, reusind sa obtina un bilet pentru a se bate la turneul final 9-16, acolo unde si-a propus sa ajunga si Baschet Club Star. Chiar daca nu avem suficiente date despre viitoarele noastre adversare, trebuie doar sa mentionam faptul ca LMK este antrenata de Ildiko Vass (foto), una dintre cele mai bune jucatoare de baschet pe care le-a avut vreodata tara noastra. Componenta a echipei de senioare din Sfantu Gheorghe, Ildiko este, la cei 29 de ani, una dintre sportivele recunoscute pentru aruncarile letale din spatele semicercului si pentru taria de caracter de care da dovada pe terenul de joc. Baschetbalistele de la Star vor afla, cu siguranta, mult mai multe despre Ildiko Vass in turneul din Germania, deoarece Ildi a fost o jucatoare de baza la gruparea bavareza, cu care a castigat Bundesliga, alaturi de Diana Pop.
Amabila ca intotdeauna, Ildiko ne-a declarat ca LMK Sf. Gheorghe este o echipa formata din jucatoare tinere, in marea majoritate nascute in anul 1995. "Anul trecut formatia nu a fost inscrisa in campionat. Acum am jucat cu ele prima data si fetele au facut cateva meciuri foarte bune. Vreau sa ajungem mult mai departe in sezonul viitor, cand sportivele vor lua parte la aceeasi categorie de varsta", a declarat Ildiko Vass in exclusivitate pentru site, dupa meciul de divizia A dintre Olimpia si Sf. Gheorghe, scor 46-95. Viitoarele noastre adversare vor lua parte, in perioada 17-22 martie, la turneul international de la Viena, din Austria, cu doua echipe, la doua categorii de varsta: Under 14 si Under 13. La aceasta competitie a participat anul trecut si Baschet Club Star, jucatoarele alb-rosiii ocupand in 2007 locul al doilea la Viena!
Iata, mai jos, cateva din rezultatele inregistrate in acest sezon de LMK Sfantu Gheorghe la Campionatul National feminin Under 14:

GRUPE PRELIMINARE
SERIA a VII-a
LMK Sf. Gheorghe - KSE Tg. Secuiesc 40-51 si 40-59
CSS Reghin - LMK Sf. Gheorghe 25-70 si 30-74
LMK Sf. Gheorghe - For You Reghin 72-46 si 81-63

GRUPA VALORICA B
SERIA F
LMK Sf. Gheorghe - Sirius Tg. Mures 60-32 si 61-11
For You Reghin - LMK Sf. Gheorghe 43-51 si 39-44
LMK Sf. Gheorghe - LAPI Dej 52-38 si 52-38

Niciun comentariu: