luni, 24 mai 2010

VIDEO. Rezultat viciat la B.C. Star - CSS 4?

Rezultatul final al meciului dintre echipele de senioare ale Baschet Club Star şi CSS 4, scor 64-65, din cadrul play-off-ului Diviziei Onoare, a fost decis de oficialii întâlnirii, Adrian Cuvatov şi Geta Peicu. Cei doi arbitri au fluierat greşeală personală în defensivă la Ştefania Roşca, echipiera alb-roşiilor intervenind neregulamentar, în opinia delegaţiilor acestei partide, la aruncarea sportivei Alexandra Popa. Modul de interpretare a fazei a fost crucial în stabilirea învingătoarei.

Cu trei secunde rămase până la finalul partidei, la scorul de 64-63 pentru Baschet Club Star, echipa CSS 4 a avut repunere din spatele liniei de fund. Alexandra Popa, echipament galben, cu numărul 12 pe tricou, a primit mingea şi a comis abatere de paşi, sancţiune pe care oficialii întâlnirii nu au fluierat-o, deşi aceştia erau destul de bine plasaţi la acţiunea respectivă. Cum faza s-a derulat în continuare, Ştefania Roşca (în albastru, numărul 11) a încercat să-şi blocheze adversarul direct şi să-l o împiedice să înscrie un eventual coş decisiv în ultimele secunde ale partidei disputată sâmbătă.

VIDEO Ultimele trei secunde ale partidei dintre Baschet Club Star şi CSS 4, scor 64-65, pot fi urmărite accesând acest link...

După aruncarea la coş a Alexandrei Popa, Ştefania Roşca s-a ferit şi nu a avut nicio intenţie de a juca mingea şi de a interveni neregulamentar, lucru care se poate vedea şi pe înregistrarea video. Echipiera Baschet Club Star a fost sancţionată însă cu greşeală personală, considerându-se că a faultat pe aruncare. Au urmat trei aruncări libere, două dintre ele marcate, iar partida s-a încheiat cu scorul de 65-64 pentru CSS 4. "I-a atins mâna pe aruncare", a explicat Adrian Cuvatov decizia oficialilor, după meci, în timp ce Alexandra Popa a spus cu totul altceva: "În cădere m-a lovit lângă corp".

În partida dintre CSS 4 şi Baschet Club Star, arbitrii Adrian Cuvatov şi Geta Peicu au acordat celei de-a doua echipe două greşeli tehnice, iar Mirela Frăţilă, Maria Miheş şi Denisa Fitero, toate de la Baschet Club Star, au fost descalificate pentru cinci greşeli personale. De la adversare, nicio jucătoare nu a fost eliminată pentru o astfel de sancţiune. Scorul general dintre cele două grupări este egal, 1-1, urmând să aibă loc, joi, meciul decisiv pentru calificarea în finala Campionatului Municipal de senioare.

Pentru a vedea rezumatele meciurilor cu numărul doi din cadrul play-off-ului Diviziei Onoare, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: