sâmbătă, 7 martie 2015

JUNIORI III. Eşec cu Vilis, în deplasare, scor 36-68

Credit foto: Alina Cojocaru
Lotul masculin sub 14 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy a început cu stângul returul Campionatului Municipal de juniori trei, grupa C de calificare. Jucătorii alb-roşii au cedat, sâmbătă, în deplasare, întâlnirea cu formaţia Vilis, scor 36-68, într-o dispută pe care gazdele au controlat-o în totalitate şi în care oaspeţii nu au putut să opună prea mult timp o replică pe măsura aşteptărilor. Partida a contat pentru etapa a noua a competiţiei rezervate sportivilor născuţi în anii 2001 şi mai mici. Jocul a avut loc la Şcoala 32 din Capitală.

Cu o bancă mai lungă şi cu un lot mai omogen, gazdele au reuşit să domine partida şi să se distanţeze continuu, pe durata celor 40 de minute. Componenţii formaţiei Vilis au debutat perfect şi au realizat un parţial de 22-6 în sfertul inaugural, ecart care a fost destul de greu de recuperat pentru sportivii echipei BC Star Pro Basketball Academy. Debutul întâlnirii le-a fost fatal jucătorilor alb-roşii, aceştia putând, în majoritatea timpului care a urmat, să rămână aproape de amfirioni. Chiar şi aşa, gazdele s-au desprins la 35-14 la pauza mare. După reluare, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă şi de Orlando Butilică au arătat o altă faţă şi au fost mai combativi. Cu toate acestea, avansul a crescut pentru Vilis, grupare care a câştigat întâlnirea din cadrul etapei a noua a grupei C de calificare cu scorul final de 68-36.

Statistică În partida tur dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi Vilis Bucureşti, desfăşurată pe terenul alb-roşiilor, Eduard Harabagiu şi colegii săi au reuşit să se impună cu scorul de 51-40, la capătul unui meci foarte echilibrat în majoritatea timpului. Detalii aici.

Cel mai bun marcator din tabăra echipei BC Star Pro Basketball Academy a fost Matei Toader, sportiv care şi-a trecut în cont 14 puncte în disputa cu formaţia Vilis. Eduard Harabagiu a găsit mult mai greu soluţii în ofensivă însă şi aşa căpitanul alb-roşiilor a bifat un total de zece puncte. Darius Băjan a încheiat cu patru puncte iar Dragoş Toma şi Alexandru Cişmaşu au terminat cu câte două coşuri din acţiune pentru fiecare. Adrian Cheeana a avut oportunitatea de a finaliza însă acesta nu a găsit drumul spre inel, fiind oprit aproape de fiecare dată de defensiva adversă. Fără David Iancu, Eric Zaharia sau Andrei Ghimeţ, oaspeţii nu au putut să aibă parte de un număr mai mare de schimbări iar acest lucru s-a văzut şi la final, atunci când gazdele s-au impus destul de clar la o diferenţă de 32 de puncte pe tabelă.

În urma acestui rezultat, echipa BC Star Pro Basketball Academy se află pe locul patru în grupa C de calificare a Campionatului Municipal de juniori trei, jucătorii alb-roşii având un total de opt puncte. Pe primul loc în serie se află Steaua Magic 2008 Bucureşti cu 11 puncte, formaţie urmată la un pas în spate de BC Slam. Pe poziţia a treia se găseşte Vilis, team care are opt puncte, însă alb-roşii sunt inferiori la coşaverajul general în întâlnirile directe, acolo unde scorul este de 1-1. Ierarhia este închisă de CS 4Sports şi de Dan Dacian, prima cu şapte a doua cu câte şase puncte. Etapa viitoare, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă vor reveni pe teren propriu, acolo unde vor primi replica celor de la BC Slam, într-un meci care va avea loc fie la Şcoala 103 fie la Universitatea Lumina, în perioada 14-15 martie, în jurul prânzului.

Pentru a putea vedea rezultatele echipei BC Star Pro Basketball Academy în cadrul Campionatului Municipal masculin de juniori trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: