miercuri, 4 februarie 2015

TRIAL. Trei jucătoare la lotul naţional Under 15

Antrenamentele sunt destul de grele
În perioada 2-8 februarie are loc în localitatea Gheorgheni cantonamentul lotului naţional feminin sub 15 ani. În primele două zile s-a desfăşurat selecţia celor 58 de sportive care s-au luptat pentru a ocupa unul din cele 22 de locuri. Echipa BC Star Pro Basketball Academy a fost reprezentată de Oana Dima, Ruxandra Mihai, Sarah Dumitrescu, Maria Lăcău dar şi de antrenorul Valentin Bâlă. Primele trei jucătoare alb-roşii au rămas în stagiul de pregătire al tricolorelor iar Maria Lăcău a fost luată şi ea în vederile selecţionerilor pentru acţiunile viitoare ale lotului naţional de Under 15.

După ce timp de două zile au lucrat elemente tehnico-tactice şi au luat parte la meciuri care au avut un caracter de selecţie, Oana Dima, Ruxandra Mihai şi Sarah Dumitrescu au fost alese printre jucătoarele care se vor antrena cu lotul feminin sub 15 ani, echipă coordonată de Tudor Costescu ajutat de Valentin Bâlă, Cătălin Ştefănescu, Liliana Munteanu şi Cristian Mănăstireanu. Începând de miercuri, componentele naţionalei României la Under 15 vor avea câte două şedinţe de pregătire pe zi, cu excepţia zilei de duminică, atunci când va fi un singur antrenament, înainte de prânz. Cele trei sportive de la BC Star Pro Basketball Academy vor reveni acasă în seara zilei de 8 februrie cu o cursă regulată a SNCFR care va ajunge în Gara de Nord la ora 21.33, după aproape cinci ore şi jumătate de drum.

Statistică Sarah Dumitrescu este la a doua convocare la un lot naţional de junioare după ce, în decembrie 2014, a reprezentat România la Balkan Cup şi la turneul internaţional din Ungaria rezervat categoriei sub 16 ani, componenta alb-roşiilor fiind destul de apreciată atunci.

Chiar dacă practică baschetul de patru ani şi jumătate, Oana Dima şi Ruxandra Mihai se află la primele lor selecţii pentru o naţională de juniori a ţării noastre, ambele sportive ale echipei BC Star Pro Basketball Academy făcând parte din formaţia de bază a alb-roşiilor. Tricolorele se vor antrena în Sala Sporturilor din Gheorgheni şi vor avea câte două şedinţe tehnico-tactice pe zi. Maria Lăcău a fost şi ea foarte aproape de a rămâne în localitatea din judeţul Harghita, însă componenta grupării din Capitală, chiar dacă nu va sta până la finalul stagiului, a fost aproape de a face parte din team-ul tricolor, unul care va participa anul viitor la Campionatul European Under 16, acolo unde România ar putea încerca un rezultat de excepţie sinonim cu un loc în primele cinci grupări de pe Bătrânul Continent.

Din lotul naţional feminin Under 15 fac parte jucătoare legitimate la echipele LPS Arad, Galactica Cluj, Olimpia Bucureşti, Phoenix CSŞ 1 Constanţa, KSE Târgu Secuiesc, CSŞ-CSM Târgovişte, Liceul "Mihai Eminescu" Oradea, LAPI Dej, CSŞ Bega Timişoara şi BC Star Pro Basketball Academy, multe dintre acestea având deja în spate numeroase prezenţe la turnee finale de junioare. Tot la Gheorgheni se mai află în cantonament, în aceeeastă perioadă, reprezentativele similare ale României la Under 16, masculin şi feminin, şi Under 18, masculin şi feminin. Acţiunea forului de specialitate din ţara noastră se va încheia duminică, 8 februarie, în jurul orei 12.00. A mai fost selecţionată şi o fostă echipieră a alb-roşiilor, Alexandra Ghiţă, acum la CSŞ Târgovişte, unde s-a transferat de la începutul anului.

În vederile selecţionerilor la Under 15 feminin va fi o altă jucătoare legitimată la echipa BC Star Pro Basketball Academy. Detalii aici...

Niciun comentariu: