miercuri, 24 decembrie 2014

SĂRBĂTOARE. Crăciun Fericit plin de împliniri!

Toată lumea aşteaptă Magia Crăciunului
Naşterea Mântuitorului este, fără îndoială, printre primele sărbători creştine. La finele unui an plin de evenimente, cei mici sunt gata să deschidă cadourile pe care le aduce Moş Crăciun iar componenţii echipei BC Star Pro Basketball Academy sunt alături de cei dragi, în familie, acolo unde se petrece aşa cum se cuvine un asemenea eveniment major. Locul antrenamentelor şi al meciurilor a fost luat acum de colinde şi de mesele îmbelşugate iar cadourile sunt primite aşa cum se cuvinte în casele oamenilor.

De peste un deceniu, Baschet Club Star a adus în inimile sportivilor, părinţilor şi fanilor acestei grupări foarte multă bucurie, satisfacţii şi împliniri, jucători care au luat drumul, de-a lungul timnpului, către loturile naţionale ale ţării noastre, la toate categoriile de vârstă. Acestea au fost, timp de 12 ani, cadourile pe care clubul din Capitală l-a adus pentru toţi cei care au decis să-şi îndrume copiii către Star. Bilanţul a fost, de fiecare dată, unul pozitiv pentru toată lumea care a înţeles cu adevărat ce înseaamnă performanţa şi, mai ales, cât de greu se poate obţine aceasta. Momentele în care cantonamentele au fost infinit mai grele decât antrenamentele, victoriile de vis în ultima secundă sau eşecurile pline de lacrimi par să fie acum puse deoparte deoarece Sfânta Sărbătoare a Crăciunului este cea care tronează acum peste tot ce s-a întâmplat în trecut sau ce va fi în viitor.

Realizare Cel mai frumos cadou de Crăciun a fost adus, la finalul acestui an, de Alexandra Ghiţă şi de Sarah Dumitrescu, cele două componente ale echipei BC Star Pro Basketball Academy fiind selecţionate în lotul naţional feminin sub 16 ani. Detalii citiţi aici...

În aceste zile pline de sărbătoare, toţi componenţii echipei BC Star Pro Basketball Academy sunt alături de cei dragi şi de familii şi petrec aşa cum se cuvinte de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Naşterea Domnului a fost primită cu dragoste şi cu bucurie iar colindele se fac auzite la tot pasul, aşa cum o cere, de altfel, şi tradiţia din străbuni. Faţă de sezoanele precedente, alb-roşii nu au mai bifat antrenamente în Ajun şi în ziua Naşterii Mântuitorului, astfel că toţi sportivii au avut parte de o binemeritată pauză după meciurile pe care le-au disputat începând din presezon şi până pe 21 decembrie. Primele care vor deschide seria pregătirilor vor fi fetele de la categoria Under 16, care vor reveni în sală în seara zilei de 26 decembrie, acestea având de pus la punct toate detaliile ce ţin de faza semifinală.

Crăciunul face parte din cele 12 sărbători domnești (praznice împărătești) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paști și de Rusalii. În anumite țări, unde creștinii sunt majoritari, Crăciunul e de asemenea sărbătoare legală, iar aceasta se prelungește şi în ziua următoare, 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. În această perioadă se impodobește bradul de Crăciun, iar cântecele specifice acestei perioade a anului se aud pretutindeni începând din seara de Ajun. Sărbătoarea Crăciunului este anunțată prin obiceiul copiilor de a merge cu colindul și cu Steaua, pentru a vesti Nașterea Mântuitorului. Echipierii BC Star Pro Basketball Academy au respectat tradiţia şi au mers să-şi colinde prietenii şi familiile, profitând mai ales şi de cele două zile libere pe care le-au primit.

Pentru a asculta un minunat colaj de cântece tradiţionale de Crăciun, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: