duminică, 14 decembrie 2014

JUNIORI III. Băieţii au învins Dan Dacian cu 51-36

Alb-roşii au câştigat lupta sub panouri
După un meci foarte spectaculos, cu numeroase răsturnări de scor pe tabelă, echipa BC Star Pro Basketball Academy a câştigat, duminică, cu 51-36, disputa de pe teren propriu cu formaţia ACS Dan Dacian, întâlnire care a contat pentru etapa a patra din cadrul grupei C de calificare a Campionatului Municipal de juniori trei. În urma acestui rezultat, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au rămas pe locul al doilea în serie, după liderul BC Slam, şi au încheiat anul 2014 cu o victorie chiar în faţa propriilor suporteri.

Adversarii au anulat rapid primele două puncte ale echipei BC Star Pro Basketball Academy marcate de Eduard Harabagiu. Formaţia Dan Dacian s-a desprins la 14-9 în minutul zece şi a continuat să-şi impună ritmul 120 de secunde mai târziu, atunci când a condus cu 18-9, cel mai mare ecart din această întâlnire. Din acest moment, amfitrionii au început să aibă un procentaj mai ridicat la acţiunile ofensive şi după un parţial de 14-6 pentru alb-roşii, oaspeţi au mai avut un punct în faţă la pauza mare, 24-23. După reluare, mai motivaţi, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au condus ostilităţile, au egalat la 28 şi s-au desprins la 40-33 înainte de sfertul final. Ultimele zece minute au adus desprinderea la o diferenţă de 15 puncte pentru gazde, atunci când Eduard Harabagiu a închis tabela la scorul de 51-36.

Galerie foto Lupta sub panou a fost una inegală în partea a doua a întâlnirii dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi Dan Dacian. Gazdele au finalizat de mai multe ori din staţiul de trei secunde. Imagini de la meci puteţi vedea accesând acest link...

Principalul marcator al meciului a fost Eduard Harabagiu, căpitanul echipei BC Star Pro Basketball Academy terminând partida cu 20 de puncte şi cu cinci pase decisive plus trei intercepţii. Chiar dacă a ratat enorm şi a evoluat cu dureri la picior, Matei Toader şi-a revenit pe final atunci când s-a concentrat mai mult şi a finalizat cu uşurinţă opt din cele 15 puncte pe care şi le-a trecut în cont. Georgian Harnagea s-a apărat excelent şi şi-a ajutat colegii cu alte şase puncte, tot trei coşuri bifând şi Adrian Cheeana. Dragoş Toma şi Alexandru Cişmaşu şi-au împărţit în mod egal patru puncte în timp ce Eric Zaharia şi Andrei Ghimeţ nu au putut să finalizeze. Din lotul alb-roşiilor au lipsit doi sportivi, David Iancu şi Darius Băjan, primul în recuperare iar cel de-al doilea în refacere după o operaţie de apendicită.

După patru etape disputate în grupa C de calificare din cadrul Campionatului Municipal masculin de juniori trei, echipa BC Star Pro Basketball Academy a strâns două victorii din trei meciuri, echivalentul a cinci puncte în clasament. Jucătorii pregătiţi de Valentin Bâlă ocupă locul al doilea în ierarhia seriei din care fac parte fiind în spatele liderului BC Slam dar în faţa formaţiilor BC Steaua, Vilis, Steaua Magic 2008, CS 4Sports şi Dan Dacian. Pentru anul 2014, jucătorii alb-roşii au terminat tot ceea ce au avut programat, runda viitoare urmând să aibă loc pe 10-11 ianuarie 2015 atunci când echipa BC Star Pro Basketball Academy se va deplasa pe terenul celor de la BC Steaua Bucureşti, o grupare cu experienţă şi puternică, adversarii pornind, de altfel, conform calculelor hârtiei, cu prima şansă.

Programul complet şi rezultatele lotului masculin sub 14 ani al echipei BC Star Pro Basketball Academy poate fi accesat aici...

Niciun comentariu: