vineri, 12 decembrie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani Ruxandra şi Roxana!

Ruxandra Mihai şi Roxana Mihai
Două dintre jucătoarele de care se leagă istoria recentă a echipei Baschet Club Star, surorile Ruxandra şi Roxana Mihai şi-au sărbătorit, vineri, ziua de naştere. Născute pe 12 decembrie 2000, componentele alb-roşiilor sunt multiple medaliate la nivel naţional şi municipal şi au cucerit numeroase premii individuale în carieră. Cea mai importantă performanţă pe care şi-au trecut-o în cont este argintul de la Liga Naţională de Minibaschet din 2012, atunci când gruparea din Capitală a avut un parcurs excelent, cu un total de 42 de victorii din 45.

VEDEŢI AICI GALERIA FOTO

Considerată drept una dintre cele mai bune jucătoare defensive din istoria alb-roşiilor, Ruxandra Mihai a ajuns în lotul echipei Baschet Club Star în noiembrie 2010 şi a evoluat în primul său meci oficial câteva zile mai târziu. De-a lungul carierei, Andruţa, aşa cum este alintată sportiva de cei dragi şi de colege, a bifat peste o sută de partide amicale şi oficiale pentru gruparea din Capitală şi a cucerit medalii la aproape toate categoriile posibile plus premii individuale la competiţii destul de importante. Ruxandra Mihai are un record personal de 35 de puncte marcate, prestaţie reuşită într-o dispută cu formaţia CSU Cuadripol Braşov, întâlnire adjudecată de BC Star. A ales să poarte numărul şase pe tricou, considerând, de altfel, că-i poartă noroc în jocuri. Tânăra baschetbalistă îşi doreşte să ajungă cât mai sus posibil.

VIDEO Ruxandra Mihai a avut, în februarie 2014, o realizare de senzaţie, într-un meci oficial. Jucătoarea a marcat din jumătatea proprie un coş de generic care a ajuns, la scurt timp, pe micile ecrane şi în emisiunile de specialitate. Puteţi vedea filmarea şi fotografii aici.

Roxana Mihai este considerată o sportivă ofensivă, foarte greu de oprit de orice apărare. Componenta echipei Baschet Club Star a avut prestaţii excelente de-a lungul carierei, alegerea sa în primele cinci jucătoare ale ţării în urma turneului final Under 12 din 2012, fiind unul din punctele de vârf ale carierei. A fost multiplă medaliată cu aur, argint şi bronz atât la nivel naţional cât şi municipal şi a făcut parte, trei sezoane la rând, din formula de bază a alb-roşiilor. Din păcate, din noiembrie 2014, Kiki, aşa cum este alintată sportiva de familie şi de colege, a suferit o accidentare gravă în urma căreia a trebuit să fie operată. Cu ajutorul celor dragi, baschetbalista a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală şi a revenit pe teren, acum aflându-se în perioada de recuperare, urmând să reintre curând pe parchet.

Din luna august, Ruxandra şi Roxana Mihai au fost legitimate la echipa BC Star Pro Basketball Academy Bucureşti, una dintre grupările care sunt creditate cu şanse reale la un loc în turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 16. Cele două jucătoare şi-au declarat intenţiile de a evolua în lupta pentru medalii şi se gândesc încă de pe acum la acest lucru, alături de colegele lor, chiar dacă sunt convinse că disputele din campionat vor fi foarte grele. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, oficialii, antrenorii şi componentele grupării din Capitală le urează celor două sărbătorite multă sănătate, fericire, zâmbete şi bucurii, îndeplinirea tuturor dorinţelor pe toate planurile, cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu şi, de ce nu, în viitor, chiar şi sub cel tricolor. La mulţi ani, Andruţa! La mulţi ani, Kiki!

În clasamentul celor mai bune marcatoare din istoria echipei BC Star, Roxana Mihai este lider cu o reuşită de 51 de puncte. Detalii aici...

Niciun comentariu: