duminică, 9 noiembrie 2014

JUNIOARE III. Succes la scor, acasă, cu Asesoft

Lupta sub panou a fost una inegală
După un meci în care nu am consemnat decât o singură dată egalitatea, după primele două acţiuni, şi nicio schimbare de lider pe tabelă, echipa BC Star Pro Basketball Academy a debutat cu o victorie, scor 88-25, în faţa formaţiei Asesoft Ploieşti, în prima etapă a Campionatului Municipal de junioare trei. Ilinca Păun a marcat 31 de puncte, record personal al sportivei, Antonia Alexe a ajutat-o cu alte 21 de puncte iar Maria Marin, cu 11 puncte şi cinci intercepţii a completat lista fetelor care au înscris peste zece puncte.

Partida cu formaţia CSU Asesoft Ploieşti a fost una în care echilibrul s-a consemnat doar după primele două posesii, scor 2-2. Din acel moment, componentele echipei BC Star Pro Basketball Academy au preluat controlul partidei şi au finalizat ori de câte ori au avut ocazia. După primele zece minute, jucătoarele alb-roşii au avut un avans de şase posesii, scor 21-9. A urmat un nou parţial dominat de amfitrioane, care au realizat un interval de 28-1, echivalentul a 49-10 la jumătatea disputei de duminică. După reluare, fetele pregătite de Liliana Barbu au continuat să se distanţeze, chiar dacă au fost rulate toate sportivele trecute pe foaia de arbitraj. Cea mai mare diferenţă dintre cele două grupări a fost exact cea pe care am consemnat-o la final, atunci când gazele au avut 88-25, la capătul unei întâlniri cu destul de multe ratări.

Statistică Din lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy, pentru meciul cu CSU Asesoft Ploieşti, au făcut parte şi Alexia Vlad-Neagu, Ingrid Paraschiv, Miruna Stănescu şi Irina Carp, toate patru componente în grupa feminină de minibaschet a sportivelor alb-roşii.

Ilinca Păun a fost principala marcatoare a partidei dintre echipele BC Star Pro Basketball Academy şi CSU Aseoft Ploieşti. Sportiva şi-a trecut în cont 31 de puncte şi a stabilit cea mai bună performanţă personală la acest capitol. Antonia Alexe, deşi nu a prins o zi fastă, a plusat cu 21 de puncte. Maria Marin a fost pe primul loc la intercepţii, cu şase astfel de reuşite, la care a mai adăugat patru pase decisive şi un total de 11 puncte. Alexia Vlad-Neagu a terminat cu opt puncte în contul gazdelor, în timp ce Alexandra Barbu şi Amalia Cranta şi-au împărţit, în mod egal, 12 puncte. Ingrid Paraschiv a avut cinci puncte, patru pase decisive şi două intercepţii plus un capac. Miruna Stănescu a făcut un excelent joc defensiv şi a contribuit din plin, alături de Irina Carp, la succesul alb-roşiilor de duminică.

Pentru întâlnirea cu formaţia din Ploieşti, tehnicienii gazdelor nu le-au putut folosi pe Irina Dumitru, pe Lavinia Dinu şi pe Maria Stratulat, toate fiind în recuperare după recidive la accidentări mai vechi. Chiar şi aşa, amfitrioanele au obţinut primele lor puncte în întrecerea rezervată sportivelor născute în anii 2001-2002 şi chiar şi mai mici. În actuala ediţie a Campionatului Municipal de junioare trei s-au înscris şapte echipe, acestea fiind BC Star Pro Basketball Academy, ACS Champions, CSŞ 4 Bucureşti, Phoenix CSŞ 1 Constanţa, Sport For All, Viitorul şi CSU Asesoft Junior Ploieşti. Etapa viitoare, pe 30 noiembrie, jucătoarele alb-roşii vor evolua în deplasare, pe terenul formaţiei Sport For All, grupare care este creditată cu şanse reale la cucerirea unei medalii în competiţia din Capitală, la categoria sub 14 ani.

Pentru a putea vedea programul jucătoarelor alb-roşii în Campionatul Municipal de junioare trei, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: