vineri, 31 octombrie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Ilinca Păun!

Ilinca Sofia Păun
Una dintre componentele de bază ale echipei BC Star Pro Basketball Academy îşi serbează, vineri, ziua de naştere. Născută la data de 31 octombrie 2001, Ilinca Păun a fost felicitată de colege, de cei dragi şi de familie. Componenta grupării din Capitală a evoluat în toate partidele la categoria sa de vârstă, sub 14 ani, în Campionatul Naţional şi a bifat şi un meci la junioare doi. Sportiva a fost transferată, în această vară, de la formaţia Olimpia Bucureşti după ce, în urmă cu un sezon, a mai activat şi pentru clubul Dan Dacian.

Încă de la antrenamente şi din presezon, Ilinca Păun a arătat că este tipul de jucătoare pe care se poate conta şi care este în stare de orice pentru a-şi ajuta echipa şi colegele din lot. Muncitoare, altruistă şi mereu gata să dea o mână de ajutor, sportiva grupării din Capitală este una dintre cele mai apreciate fete din echipa BC Star Pro Basketball Academy. atât la categoria Under 14 cât şi la Under 16. În primele două meciuri pe care le-a disputat pentru actuala sa formaţie, în întrecerea junioarelor trei, Ilinca a avut medii de 6,5 puncte şi de cinci recuperări pe joc, însă chiar ea s-a arătat nemulţumită de prestaţiile de pe parchet fiind convinsă că poate cu mult mai mult. În Campionatul Naţional feminin Under 16, componenta alb-roşiilor a fost pe teren în întâlnirea cu Champions 2 Bucureşti, acolo unde a avut cinci puncte şi trei recuperări.

Info Transferul jucătoarei Ilinca Păun de la formaţia Olimpia Bucureşti la echipa BC Star Pro Basketball Academy a fost oficializat în luna august, atunci când gruparea pregătită de Valentin Bâlă a obţinut licenţa şi dezlegarea sportivei de la ultimul club la care a evoluat.

Născută pe data de 31 octombrie 2013, Ilinca Păun a împlinit, vineri, frumoasa vârstă de 13 ani şi a evoluat, de-a lungul carierei, pentru alte două formaţii, ACS Dan Dacian şi Olimpia Bucureşti. Pentru prima grupare a debutat în urmă cu trei sezoane iar cea mai bună performanţă a fost o clasare pe poziţia a şasea la Liga Naţională de Minibaschet din iulie 2013. A urmat, câteva luni mai târziu, transferul la Olimpia, club unde a obţinut medalia de bronz în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 13, după un turneu final deosebit de dificil, în care au fost consemnate numeroase rezultate-surpriză, în multe întâlniri. Începând din sezonul 2014-2015, Ilinca a ales să fie alături de BC Star Pro Basketball Academy şi să facă parte dintr-un proiect de viitor, din care nu poate avea decât de câştigat în sport.

La echipa BC Star Pro Basketball Academy, Ilinca Păun evoluează cu numărul 15 pe tricou şi este folosită atât ca şi coordonar de joc dar şi ca extremă. Până acum, evoluţiile sale au fost apreciate de banca tehnică a grupării din Capitală, însă sportiva a spus că este sigură că poate cu mult mai mult şi că va dovedi acest lucru în meciurile pe care le va susţine în viitor. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, familia, prietenii, colegii de clasă şi coechipierele, alături de antrenorii şi de oficialii echipei Baschet Club Star îi urează Ilincăi multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât pe plan sportiv cât şi pe cel personal, cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu şi, de ce nu, prezenţe în team-urile reprezentative ale ţării noastre, indiferent de categoria de vârstă. La mulţi ani, Ilinca Păun!

Debutul Ilincăi Păun pentru echipa BC Star Pro Basketball Academy a fost făcut în presezon, într-un meci contra formaţiei CSŞ Alexandria. Detalii aici...

Niciun comentariu: