miercuri, 20 august 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Amalia Cranta!

Amalia Cranta
Sosită în lotul echipei BC Star Pro Basketball Academy în urmă cu două sezoane, Amalia Cranta este una intre jucătoarele care a progresat foarte mult şi care s-a remarcat, de-a lungul timpului, în meciurile pe care sportiva le-a susţinut în tricoul alb-roşu. Născută pe data de 20 august 2002, Amalia îşi serbează, miercuri, ziua de naştere, iar acest lucru îl va face chiar la campul de pregătire organizat de gruparea din Capitală în aceste zile, acolo unde componenta BC Star va fi sărbătorită de aproximativ 50 de baschetbalişti prezenţi pe terenurile de la Sport Arena.

În vârstă de 13 ani, Amalia Cranta a mai evoluat, de-a lungul carierei, la formaţiile 4Sports şi Raptors Bucureşti, acolo unde s-a remarcat încă de la bun început. De când a ajuns la echipa BC Star Pro Basketball Academy, sportiva şi-a trecut în palmares două medalii de aur în cadrul Campionatului Municipal, la minibaschet şi la junioare trei, o medalie de argint la Campionatul Naţional feminin Under 12 plus un loc patru în competiţia rezervată sportivelor născute în anii 2000-2001 şi mai mici. În ediţia recent încheiată, componenta alb-roşiilor a fost folosită, sub formă de împrumut, de Raptors, la Liga Naţională Under 12, acolo unde Amalia Cranta a fost printre primele trei marcatoare. Alături de Lavinia Dinu şi de Ingrid Paraschiv, amalia a dus greul pentru BC Star.

Statistică Primul meci pe care Amalia Cranta l-a disputat la echipa Baschet Club Star a fost cel în care jucătoarele alb-roşii au întâlnit formaţia ACS Champions. Partida a revenit formaţiei pregătite de Valentin Bâlă cu scorul de 47-21, Amalia marcând atunci trei puncte.

Deşi vacanţa şcolară este departe de a se fi încheiat, Amalia Cranta nu se bucură de acest lucru deoarece are programate câte trei antrenamente pe zi alături de colegele sale, la campul organizat de Pro Basketball Academy. La complexul "Sport Arena" din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, jucătoarele alb-roşii sunt prezente de luni până duminică, fără pauză, câte şase ore, bifând pregătirea tehnico-tactică necesară înainte de debutul în noul sezon competiţional. Amalia Cranta va evolua în cadrul Campionatului Naţional feminin Under 14, începând din luna septembrie a acestui an, acolo unde va face parte dintr-o echipă cu multe sportive noi, însă şi experimentate şi va avea ca obiectiv o clasare în primele zece formaţii din România la categoria sa de vârstă, anii de naştere 2001, 2002 şi 2003.

Amalia Cranta a început sportul cu mingea la coş la formaţia 4Sports Bucureşti în urmă cu aproape patru ani şi a continuat la această grupare până în luna mai, acum doi ani, atunci când a fost cooptată alături de alb-roşii. La echipa Baschet Club Star, Amalia are un record personal de 18 puncte marcate într-un joc şi evoluează cu numărul 5 pe tricou la junioare trei şi cu numărul 14 la categoria sa de vârstă. În ultimele două sezoane, căpitanul lotului Under 12 a bifat peste 100 de întâlniri amicale şi oficiale. Cu ocazia aniversării zilei de naştere, colegele sale, conducerea clubului şi familia i-au urat sărbătoritei multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, cât mai multe prezenţe la actuala sa echipă şi să aibă parte de toate realizările posibile în viitor, pe toate planurile. La mulţi ani, Amalia!

Pentru a putea vedea profilul Amaliei Cranta, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: