luni, 7 iulie 2014

LIGĂ. Debut cu victorie, 42-24 cu Laguna 2 Buc.

Sursa foto: arhivă BC Star
Echipa Baschet Club Star a debutat cu dreptul la Liga Naţională de Minibaschet masculin, competiţie care se desfăşoară în Craiova, în perioada 6-12 iulie. Jucătorii alb-roşii au dispus, luni după amiază, pe o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius, de formaţia Laguna 2 Bucureşti cu scorul de 42-24. În celălalt meci din seria preliminară G, CSŞ Sighetul Marmaţiei, una din favoritele la medalia de aur, a trecut destul de uşor de Galactica Braşov, scor 71-28. Băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au şanse reale să se califice în primele 16 cluburi din ţară.

În actuala ediţie a Ligii Naţionale de Minibaschet masculin de la Craiova, sportivi născuţi în anii 2002 şi mai tineri, s-au înscris 97 de grupări din ţară, echipa Baschet Club Star reuşind să ajungă, în faza preliminară, în primele 32 de formaţii din România. În funcţie de parcursul lor la această competiţie, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă pot să ajungă chiar şi mai sus de poziţia de pe care au plecat în întrecere. Victoria din meciul cu Laguna 2 Bucureşti îi aduce pe jucătorii alb-roşii la un pas de a accede în Top 16, acolo unde fiecare partidă va fi una deosebit de disputată şi cu adversari redutabili. Marţi, Răzvan Minculescu şi colegii săi vor avea de disputat două jocuri. Primul va fi cel mai dificil, cu CSŞ Sighetul Marmaţiei iar cel de-al doilea, cu Galactica Braşov, va fi crucial pentru calificarea în fazele superioare ale Ligii Naţionale.

Galerie foto Cu câteva ore înainte de meciul cu Laguna 2 Bucureşti, componenţii echipei Baschet Club Star s-au relaxat în Parcul Romanescu din Craiova. Băieţii s-au plimbat cu bicicletele şi cu hidrobicicletele, au vizitat grădina zoologică şi au admirat flora.

Răzvan Minculescu a marcat 22 de puncte în meciul pe care echipa Baschet Club Star l-a câştigat, luni, cu formaţia Laguna 2 Bucureşti, scor 42-24. Jucătorul alb-roşu a înscris aproape din orice poziţie şi s-a apărat destul de bine, lucru care le-a permis băieţilor pregătiţi de Valentin Bâlă să câştige mai multe mingi în spaţiul de trei secunde, acolo de unde Daniel Adam, autor a doar patru puncte, şi-a trecut în cont opt recuperări şi patru capace. Matei Toader a plusat cu opt puncte iar Eduard Harabagiu a finalizat de două ori pe contraatac, în timp ce David Iancu şi Vlad Bălăşoiu şi-au împărţit, în mod egal, patru puncte. Chiar dacă nu au înscris, Georgian Harnagea şi Alexandru Cişmaşu au realizat o partidă excelentă şi au fost, în mod constant, alături de colegii lor, în ambele faze ale acestei dispute.

Componenţii echipei Baschet Club Star au intrat destul de bine în meci şi au condus cu 4-0, după 150 de secunde de la primul angajament, după care, treptat, s-au distanţat pe durata sfertului inaugural, până la scorul de 12-3, după zece minute. Adversarii de la Laguna 2 Bucureşti au dat impresia că pot reveni însă, la pauza mare, băieţii pregătiţi de Valentin Bâlă au condus la o diferenţă de 11 puncte, scor 25-14. A urmat apoi un interval în care ambele formaţii au ratat destul de mult, însă chiar şi aşa jucătorii alb-roşii au reuşit să mărească diferenţa până la 30-17, în minutul 30. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic spectaculos iar Răzvan Minculescu, Matei Toader şi Daniel Adam au fost cei care au finalizat ultimele trei acţiuni ofensive ale echipei Baschet Club Star, team care s-a impus cu 42-24.

Programul complet de meciuri  al zilei de marţi, 7 iulie 2014, contând pentru Liga Naţională de Minibaschet masculin, poate fi accesat aici...

Niciun comentariu: