duminică, 8 iunie 2014

UNDER 14. BC Star - Olimpia Bucureşti 36-51

Alb-roşiile au cedat lupta sun panou
După patru meciuri obositoare şi tot atâtea zile în care jucătoarele alb-roşii au luptat, în primul rând, cu accidentările la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14, echipa Baschet Club Star a pierdut, duminică, finala mică a turneului, scor 36-51, în faţa formaţiei Olimpia Bucureşti. În urma acestui rezultat, Ruxandra Mihai şi colegele sale au terminat pe locul patru în ţară, după LPS Arad, Galactica Cluj şi Olimpia.

ÎNREGISTRAREA VIDEO

Ruxandra Mihai, Alexandra Ghiţă, Oana Dima şi Roxana Mihai au resimţit oboseala pe final, Georgiana Ifrim şi Denisa Ţurcan nu au fost nici pe departe refăcute, după două recidive, în timp ce Lavinia Dinu a acuzat dureri la picior încă de la debutul întrecerii din intervalul 4-8 iuniei de la Constanţa. Daria Chiper şi Ana Stănescu, ambele debutante chiar la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 14 nu au avut experienţa necesară pentru a-şi aduce un aport mult mai substanţial în joc. Amalia Cranta a încercat să alerge mult mai mult însă, chiar şi aşa, advesarele nu prea au avut probleme în a se impune. Formaţia din Şoseaua Iancului a intrat mai bine în meci şi a condus aproape în permanenţă cu excepţia celor dpuă situaţii de egalitate.

Video Toate partidele din cadrul turneului final al Campionatului Naţional feminin Under 14 au putut să fie urmărite în direct, pe youtube. După încheierea meciurilor, acestea au rămas postate sub formă de înregistrare, pentru a putea fi urmărite on line de toţi fanii.

Roxana Mihai, Oana Dima şi Georgiana Ifrim au început mai slab meciul cu formaţia Olimpia, de duminică, întâlnire ce a contat pentru finala mică a Campionatului Naţional feminin Under 14. Prima jucătoare a realizat patru puncte, în timp ce colegele sale au adus, în mod egal, alte patru puncte. După zece minute, scorul a fost de 15-8 în favoarea adversarelor. Ruxandra Mihai şi Alexandra Ghiţă au combinat pentru un parţial nedecis, 16-16, echivalentul a 31-24 pentru oponente, la pauza mare. După reluare, fetele pregătite de Valentin Bâlă nu au mai găsit soluţii în atac şi s-au apărat destul de slab, astfel că învingătoarea nu a fost o necunoscută în perioadele care au închis meciul, tabela arătând, la final, 51-36 pentru Olimpia, team care şi-a asigurat medaliile de bronz., în timp ce Star a încheiat pe patru.

Alexandra Ghiţă a bifat o nouă double double, 16 puncte şi 21 de recuperări, Ruxandra Mihai a adăugat opt puncte, patru intercepţii şi tot atâtea pase decisive, în timp ce Roxana Mihai şi Oana Dima au încheiat cu şase, respectiv patru puncte fiecare plus un coş din acţiune venit pe mâna Laviniei Dinu. La recuperare, advesarele au câştigat 66 de mingi din zona inelului faţă de 50 ale jucătoarelor alb-roşii, lucru care a şi făcut diferenţa, la final. Din spaţiul de trei secunde, adversarele au adus 28 de puncte, în timp ce componentele echipei Baschet Club Star au replicat numai cu opt. După partida alb-roşiilor a fost programată finala Campionatului Naţional feminin Under 14, acolo unde LPS Arad a trecut de Galactica Cluj cu scorul de 47-42, la capătul unei întâlniri deosebit de disputate, decisă chiar pe final.

Statistica oficială a meciului dintre echipele Baschet Club Star şi Olimpia Bucureşti poate fi accesată aici...

Niciun comentariu: