marți, 8 aprilie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Roxana Agachi!

Roxana Nicoleta Agachi
Aflată de trei ani şi şase luni alături de colegele sale şi de echipa Baschet Club Star, Roxana Agachi are, marţi, un motiv de bucurie. Născută pe data de 8 aprilie 1999, pivotul alb-roşiilor a împlinit frumoadsa vârstă de 15 ani şi a fost sărbătorită de coechipiere chiar în ziua în care gruparea din Capitală a plecat către Târgu Secuiesc, acolo unde va avea loc turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, seria valorică A, unde fetele pregătite de Valentin Bâlă se luptă pentru un loc cât mai sus în ţară la categoria rezervată fetelor sub 15 ani. 

Cu aproximativ o sută de meciuri disputate pentru echipa Baschet Club Star, Roxana Agachi a fost, de fiecare dată, una dintre jucătoarele de bază din lotul alb-roşiilor. În lupta de sub panouri, mai ales, sportiva s-a remarcat de fiecare dată şi a fost una dintre baschetbalistele care a dat încredere colegelor. De-a lungul carierei, Roxana nu a evoluat decât pentru formaţia la care este legitimată şi în prezent, team pentru care a bifat un record personal de 27 de puncte marcate. Chiar dacă a avut, uneori, şi perioade mai puţin faste, pivotul grupării din Capitală a arătat că este exact tipul de persoană pe care se poate conta în momentele dificile, lucru care o face să fie apreciată şi de colege. Progresul său a fost unul evident de la prima apariţie pentru echipa Baschet Club Star, Roxi având prestaţii deosebite de-a lungul timpului.

Statistică Roxana Agachi a fost selecţionată în echipa Baschet Club Star pe data de 20 octombrie 2010. La numai o lună de la primul său antrenament alături de jucătoarele alb-roşii, sportiva a evoluat în primul său meci oficial, unde a şi marcat, de altfel, coşuri din acţiune.

Primul trofeu l-a cucerit chiar la "Cupa Star", în 2011, atunci când a fost printre laureatele unei întreceri care a adunat la startul său, la acea dată, cele mai bune formaţii din ţară. A urmat o medalie de bronz în întrecerea junioarelor trei, în acelaşi an, distincţie completată apoi, un sezon mai târziu, şi de un argint la junioare doi. În 2012 a participat la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 13, însă în grupa valorică B, pentru ca, un an mai târziu, să se claseze, alături de colegele sale, pe locul şase în ţară la Under 14. Argintul pe Capitală la Under 16, în 2014, plus prezenţa sa la campul naţional din cadrul programului Performbaschet, au venit să confirme faptul că Roxana Agachi poate să-şi croaiscă un drum chiar în elita sportului cu mingea la coş din ţara noastră, fapt arătat şi pe teren.

Roxana Agachi a evoluat, de-a lungul prezenţei sale în lotul echipei Baschet Club Star, pe postul de pivot şi a purtat numai echipamentul cu numărul şapte, cel care i-a şi dat, de altfel, încrederea de sine. Mai mult, sportiva a impresioant în majoritatea meciurilor prin determinare şi combativitate şi şi-a ajutat colegele ori de câte ori acestea au avut nevoie, indiferent de situaţiile ivite. Cu ocazia aniversării frumoasei vârste de 15 ani, conducerea şi componentele grupării din Capitală îi urează Roxanei Agachi multă sănătate, fericire, încredere, îndeplinirea tuturor dorinţelor în viaţă, atât pe plan personal cât şi pe cel profesional, numai zâmbete şi bucurii, cât mai multe evoluţii în tricoul alb-roşu şi, de ce nu, în viitor, posibile selecţii sub tricolor sau chiar în prima ligă de senioare. La mulţi ani, Roxana Agachi!

Primul meci al Roxanei Agachi pentru echipa Baschet Club Star a avut loc pe 30 octombrie 2010. Detalii şi galerie foto vedeţi aici...

Niciun comentariu: