vineri, 11 aprilie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Oana Dima!

Oana Georgiana Dima
Una dintre sportivele de bază din lotul echipei Baschet Club Star şi-a serbat, vineri, ziua de naştere. Născută pe 11 aprilie 2000, Oana Dima a împlinit frumoasa vârstă de 14 ani. Jucătoarea se află, alături de colegele sale, la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, acolo unde alb-roşiile s-au calificat în primele opt formaţii din România, la această categorie de vârstă. Oana a evoluat, de-a lungul carierei, doar la actuala sa echipă, alături de care a cucerit numeroase medalii.

DATE DESPRE JUCĂTOARE

Debutul pentru echipa Baschet Club Star l-a făcut în decembrie 2011, la "Cupa Artesania", atunci când a evoluat pentru prima dată în echipamentul alb-roşu. La doar câteva luni, Oana Dima a arătat un real progres şi a ajuns să fie folosită în fiecare partidă, fie că a fost vorba despre una oficială sau amicală. A reuşit să cucerească medalia de aur în cadrul Campionatul Municipal feminin Under 12, în iunie 2012, atunci când, alături de colegele sale, a bifat un record în Capitală: 33 de victorii din tot atâtea posibile, într-un sezon. A urmat apoi argintul de la Liga Naţională de la Braşov, în acelaşi an, atunci când deja a fost folosită ca titulară. La acestea a mai bifat alte medalii în disputele pe Bucureşti dar şi prezenţe la turneele finale ale Campionatelor Naţionale feminine Under 13 şi Under 14, acolo unde a prins numai clasări în top.

Statistică Recordul personal al Oanei Dima este de 36 de puncte marcate într-un meci. Această performanţă a fost realizată pe data de 24 noiembrie 2013, la partida dintre echipele Baschet Club Star şi CSŞ 4 Bucureşti, scor 89-19, din cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei. Detalii despre joc puteţi citi accesând acest link...

Oana Dima a ajuns să fie o prezenţă constantă şi în cadrul antrenamentelor care se desfăşoară în programul naţional "Performbaschet", acesta fiind, de altfel, singurul criteriu de selecţie către loturile naţionale. Jucătoarea a arătat că este una dintre sportivele de perspectivă pe care echipa Baschet Club Star le poate propune pentru o eventuală prezenţă sub tricolor sau chiar şi în prima ligă. Este folosită atât pe postul de extremă cât şi pe cel de pivot, însă a gestionat uneori destul de bine şi poziţia de coordonator de joc, ceea ce arată polivalenţa componentei grupării din Capitală. Oana evoluează cu numărul patru pe echipament şi este inclusă atât în lotul feminin de junioare trei cât şi în cel rezervat categoriei sub 15 ani, acolo unde fetele pregătite de Valentin Bâlă s-au calificat până în turneul final.

Chiar dacă mulţi copii de vârsta Oanei Dima se află în vacanţă sau se bucură de zilele libere, componenta grupării din Capitală nu prea are timp de distracţie. Meciurile de la turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, turneele din perioadele care urmează dar şi partidele de calificare de la Under 14, acolo unde echipa Baschet Club Star încă mai are de luptat pentru un loc în ultimul act, fac ca programul sportivei să fie unul aproape imposibil de gestionat pentru mulţi elevi. Cu toate acestea, Oana reuşeşte să treacă peste toate aceste greutăţi, alături de colegele sale. Fetele din lot şi oficialii alb-roşii îi urează sărbătoritei multă sănătate, fericire, zâmbete şi bucurii, îndeplinirea tuturor dorinţelor, cât mai multe prezenţe alături de Baschet Club Star şi tot ceea ce-şi doreşte în viitor. La mulţi ani, Oana!

Pentru a putea vedea un scurt rezumat video de la debutul Oanei Dima în lotul echipei Baschet Club Star, accesaţi acest link...

Niciun comentariu: