joi, 10 aprilie 2014

ANIVERSARE. La mulţi ani, Alexandra Ghiţă!

Alexandra Nicoleta Ghiţă
Aflată, alături de colegele sale, la Târgu Secuiesc, acolo unde are loc turneul final al Campionatului Naţional feminin Under 15, Alexandra Ghiţă şi-a serbat, joi, ziua de naştere. Pivotul alb-roşiilor a avut posibilitatea să facă acest lucru între două partide oficiale, cele cu CSŞ Bega Timişoara şi cu CSŞ Sfântu Gheorghe. Născută pe 10 aprilie 2000, sportiva echipei Baschet Club Star a împlinit frumoasa vârstă de 14 ani şi a fost felicitată de coechipiere, încă de la primele ore ale dimineţii, înainte de disputele din cadrul etapei a doua contând pentru ultimul act.

Sosită în lotul echipei Baschet Club Star în decembrie 2011, Alexandra Ghiţă a debutat pentru gruparea din Capitală pe 6 ianuarie 2012, după ce a mai evoluat pentru CSŞ 2 Bucureşti şi pentru CSŞ 6 Bucureşti. Descoperită şi adusă în sportul de performanţă de doamna profesoară Cornelia Mircioiu, Alex s-a adaptat rapid la actuala sa formaţie. În ultimii doi ani, baschetbalista s-a făcut remarcată prin prestaţiile sale deosebite la diferite categorii de vârstă, începând de la minibaschet şi până la junioare doi. Cu un record personal de 42 de puncte marcate într-un meci oficial, Alexandra Ghiţă a arătat că este una dintre cele mai de perspectivă junioare din ţară, la Under 14 şi la Under 15. În mai puţin de două sezoane, pivotul alb-roşiilor a fost deja pe lista de transfer a mai multor cluburi, însă nu a dorit să părăsească echipa Baschet Club Star.

Statistică Alexandra Ghiţă se află în topul celor mai bune marcatoare din echipa Baschet Club Star. Sportiva a realizat meciuri superbe de-a lungul prezenţei sale în tricoul alb-roşu, apogeul fiind atins, până acum, într-un joc contra formaţiei Olimpia, când a avut 42 de puncte.

Cea mai bună performanţă atinsă de pivotul alb-roşiilor a fost titlul de vicecampioană naţională de acum doi ani, obţinut la Liga Naţională de Minibaschet de la Braşov. În palmaresul Alexandrei Ghiţă se mai află şi o medalie de argint, din sezonul trecut, la junioare trei, pe Capitală, plus un bronz cucerit în 2012, în cadrul Campionatului Municipal feminin de junioare trei. În ediţia precedentă, sportiva a mai bifat două prezenţe consecutive la tot atâtea turnee finale, la Under 13 şi la Under 14, la prima întrecere fiind printre remarcatele ultimei faze. Baschetbalista este o prezenţă constantă şi în cadrul programului Performbaschet, singurul criteriu de selecţie pentru o eventuală prezenţă sub tricolor, indiferent de categoria de vârstă. Alex a mai avut medalii şi la diferite concursuri de streetball, în 2012 şi în 2013.

În actuala stagiune, Alexandra Ghiţă a declarat că-şi doreşte ca să ajungă în topurile ambelor categorii la care evoluează, atât la Under 14 cât şi la Under 15. Sportiva a bifat un prim pas excelent, miercuri, atunci când a terminat în double double, 26 de puncte şi 23 de recuperări, partida contra formaţiei CSŞ Bega Timişoara, un meci care a contat pentru Campionatul Naţional feminin Under 15. Cu ocazia acestei zile speciale, aniversarea celor 14 primăveri, colegele şi conducerea echipei Baschet Club Star îi urează multă sănătate, fericire, îndeplinirea tuturor dorinţelor, atât pe plan personal cât şi pe cel profesional, zâmbete şi bucurii dar şi cât mai multe prezenţe în echipamentul alb-roşu şi, de ce nu, chiar sub tricolor, cât mai curând posibil, fie chiar şi la junioare. La multţi ani, Alexandra Ghiţă!

La meciurile din cadrul Campionatului Naţional feminin Under 15, Alexandra Ghiţă a purtat echipamentul cu numărul 13. Detalii aici...

Niciun comentariu: