miercuri, 12 martie 2014

BABYBASCHET. Star nu a trecut de Dan Dacian

Sursa foto: arhivă BC Star
Lotul feminin sub zece ani al echipei Baschet Club Star nu a putut să-şi treacă în cont cea de-a doua victorie în cadrul etapei a 11-a a Campionatului Municipal feminin de babybaschet. Jucătoarele alb-roşii au cedat, duminică, scor 7-25, partida desfăşurată în deplasare în faţa formaţiei Dan Dacian Sportul Studenţesc. Ana Stratulat şi colegele sale au rămas, după această dispută, tot pe ultima poziţie în clasament, cu o singură victorie din nouă posibile şi vor avea rundă liberă, săptămâna viitoare, între 15 şi 16 martie.

Tehnicienii alb-roşii nu au putut să le treacă pe foaia de arbitraj pe Ana Maria Radu şi pe Claudia Ilie, ambele nefiind prezente la partida din deplasare, cu Dan Dacian Sportul Studenţesc. Fără aportul primei sportive, ofensiva echipei Baschet Club Star a scăzut simţitor iar acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, acolo unde gazdele nu au avut probleme în a se distanţa faţă de adversare şi, apoi, în a-şi mări, constant, ecartul. Daria Săndulescu a marcat primul ei punct într-un joc oficial, micuţa baschetbalistă de la Star, în vârstă de doar şase ani, transformând una dintre cele două aruncări libere de care a beneficiat. Tot la acest capitol trebuie să remarcăm şi faptul că Ioana Carp a bifat un coş din acţiune, acesta fiind, de asemeni, primul al său din sezonul în curs, unul în care Ana Stratulat a devenit coşgheterul BC Star.

Statistică În partida tur, desfăşurată în noiembrie 2013, echipa Baschet Club Star a pierdut, pe teren propriu, partida cu formaţia Dan Dacian Sportul Studenţesc. Adversarele jucătoarelor alb-roşii s-au impus, la acea dată, tot la un ecart de 18 puncte, cu scorul de 30-12. Detalii aici.

În primul sfert al meciului dintre echipele Dan Dacian Sportul Studenţesc şi Baschet Club Star, desfăşurat duminică, în sala UTCB din Capitală, jucătoarele alb-roşii nu au putut să înscrie niciun coş în faţa gazdelor. Amfitrioanele au realizat un parţial perfect, 10-0 în sfertul de debut, şi au condus apoi cu 15-0 cu două minute înainte de pauza mare. Daria Săndulescu a adus primul punct al oaspetelor chiar înainte de intrarea la cabine, atunci când tabela a indicat 15-1 în favoarea adversarelor. După reluare, fetele pregătite de Valentin Bâlă şi de Orlando Butilică au încercat să echilibreze oarecum balanţa iar tehnicienii formaţiei Dan Dacian au profitat de avansul luat la jumătatea disputei şi au rulat întreg lotul pe care l-au avut la dispoziţie, astfel că disputa a devenit mult mai atractivă în final.

Ana Stratulat, Bianca Butilică şi Ioana Carp au beneficiat şi de faptul că au putut evolua cu sportive de acelaşi nivel şi au arătat că pot înscrie şi din acţiune. Gazdele au reuşit să ducă diferenţa dintre cele două echipe până la un maximum posibil de 18 puncte, scor 21-3 după 30 de minute. Acest ecart s-a menţinut şi la finalul meciului, atunci când adversarele s-au impus cu scorul de 25-7, după ce oaspetele au realizat un interval de 4-4 în ultimul sfert. După eşecul de runda precedentă, echipa Baschet Club Star a rămas pe ultimul loc în clasamentul Campionatului Municipal de babybaschet feminin, acolo unde lider este Olimpia Bucureşti, grupare neînvinsă în acest sezon, această formaţie fiind urmată în clasament, în ordine, de Dan Dacian Sportul Studenţesc, CSŞ 6 Bucureşti, BC Slam dar şi de BC Severin.

În etapa precedentă, echipa Baschet Club Star a reuşit să câştige primul meci din cadrul Campionatului Municipal feminin de babybaschet. Detalii citiţi aici...

Niciun comentariu: